
Presna sadna marmelada s semeni čija
Presna sadna marmelada s semeni čija

Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
- 6 žlic semen čija
- sok ½ limone
- presni agavin sirup po okusu
Postopek
Sadje operemo, očistimo in zmešamo v mešalniku v gladko maso. Predevamo v skledo in primešamo semena čija in limonov sok. Pustimo želirati 15 minut. Po želji in okusu sladkamo z agavinim sirupom. Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi tudi en teden.