Kaj boste skuhali danes?
Presna sadna marmelada s semeni čija
Presna sadna marmelada s semeni čija
    Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
 - 6 žlic semen čija
 - sok ½ limone
 - presni agavin sirup po okusu
 
        
            
            Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 300 g malin, borovnic, marelic ali drugega sočnega in zrelega sadja
 - 6 žlic semen čija
 - sok ½ limone
 - presni agavin sirup po okusu
 
Postopek
Sadje operemo, očistimo in zmešamo v mešalniku v gladko maso. Predevamo v skledo in primešamo semena čija in limonov sok. Pustimo želirati 15 minut. Po želji in okusu sladkamo z agavinim sirupom. Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi tudi en teden.