
Kaj boste skuhali danes?
Pečene trilje s pehtranom in panceto
Pečene trilje s pehtranom in panceto

Sestavine
- 4 trilje po 200 g (ali 8 po 100 g), očiščene in oluskane
- majhen šopek pehtrana
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol in poper
- 100 g na kocke narezane pancete ali dimljene slanine
- 1 rdeča čebula, narezana na lističe
- 2 žlici balzamičnega kisa

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 4 trilje po 200 g (ali 8 po 100 g), očiščene in oluskane
- majhen šopek pehtrana
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol in poper
- 100 g na kocke narezane pancete ali dimljene slanine
- 1 rdeča čebula, narezana na lističe
- 2 žlici balzamičnega kisa
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Trilje na vsaki strani 3- do 4-krat zarežemo do kosti. Pehtranove lističe grobo nasekljamo in jih zmešamo z 2 žlicama olja ter strtim česnom, malo solimo in popramo. Z mešanico premažemo ribe, pri čemer poskrbimo, da nekaj pehtrana spravimo v zareze v ribah. Pustimo, da se 10 minut marinirajo.
Čebulo narežemo na lističe in jo damo v velik pekač skupaj s panceto ali slanino. Vse pokapamo s preostalim oljem in postavimo v pečico za 5 do 7 minut ali toliko časa, da se malo zmehča. Na vrh razporedimo ribe in jih pokapamo s kisom. Pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so ribe pečene (očesa bodo bela, meso pa se bo luščilo na kose, ko ga bomo prebodli).
Kako oluskamo in očistimo ribe
Ribe najprej oluskamo. To najlažje naredimo na dva načina: luske lahko ostrgamo z majhno žličko, da ne letijo naokrog, ali pa ribe položimo v veliko prozorno plastično vrečko, zagrabimo nož, sežemo v vrečko in z nožem strgamo od repa proti glavi. Nato ribe očistimo, tako da jim odstranimo škrge in drobovino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos v listnatem testu z nadevom iz špinače in pečene paprike
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.