© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poširane breskve z malinami in granolo

Poširane breskve z malinami in granolo

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
MIS-PeachMelbaCrumbles_16050

Sestavine

  • 3 zrele breskve
  • 150 g malin
  • 200 g sladkorja
  • 1 limona
  • 1 vaniljev strok
  • 2 dl smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 150 g granole
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 zrele breskve
  • 150 g malin
  • 200 g sladkorja
  • 1 limona
  • 1 vaniljev strok
  • 2 dl smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 150 g granole

Postopek

1

Kozico z debelim dnom segrejemo in vanjo stresemo sladkor. Brez mešanja segrevamo. Ko je že skoraj ves sladkor karameliziran, pazljivo dolijemo 4 dl vrele vode. (Pazimo, močno bo zavrelo!) Mešamo s kuhalnico in segrevamo še naprej, dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo rezino limonove lupine in vzdolžno prerezan vaniljev strok ter kuhamo 5 minut.

2

Breskve razpolovimo, odstranimo koščice, jih po želji prerežemo na četrtine in potopimo v sirup. Rahlo kuhljamo na najnižji temperaturi, tako da komaj vre. Kuhamo 3 do 5 minut, da se breskve zmehčajo, vendar morajo ostati čvrste. Odstavimo z ognja in dodamo limonov sok ter maline. Pustimo, da se ohladi.

3

Medtem damo smetano in sladkor v prahu v veliko skledo in stepemo, da se smetana nekoliko zgosti.

4

Sadje s penovko nadevamo v servirne posodice. Vsako porcijo potresemo z nekaj granole in dodamo zvrhano žlico smetane.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.