
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 150 g malin
- 200 g sladkorja
- 1 limona
- 1 vaniljev strok
- 2 dl smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 150 g granole

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 3 zrele breskve
- 150 g malin
- 200 g sladkorja
- 1 limona
- 1 vaniljev strok
- 2 dl smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 150 g granole
Postopek
Kozico z debelim dnom segrejemo in vanjo stresemo sladkor. Brez mešanja segrevamo. Ko je že skoraj ves sladkor karameliziran, pazljivo dolijemo 4 dl vrele vode. (Pazimo, močno bo zavrelo!) Mešamo s kuhalnico in segrevamo še naprej, dokler se sladkor ne raztopi. Dodamo rezino limonove lupine in vzdolžno prerezan vaniljev strok ter kuhamo 5 minut.
Breskve razpolovimo, odstranimo koščice, jih po želji prerežemo na četrtine in potopimo v sirup. Rahlo kuhljamo na najnižji temperaturi, tako da komaj vre. Kuhamo 3 do 5 minut, da se breskve zmehčajo, vendar morajo ostati čvrste. Odstavimo z ognja in dodamo limonov sok ter maline. Pustimo, da se ohladi.
Medtem damo smetano in sladkor v prahu v veliko skledo in stepemo, da se smetana nekoliko zgosti.
Sadje s penovko nadevamo v servirne posodice. Vsako porcijo potresemo z nekaj granole in dodamo zvrhano žlico smetane.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Borovničev semifreddo z belo čokolado
Ribji file s »holandsko omako« in krompir s kaprami
Odličen ribji meni za posebne priložnosti ali za vsak dan