Kaj boste skuhali danes?
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Sestavine
testo tempura
- 100 g koruzne moke
- 100 g pšenične moke
- 2,5 dl ledeno hladne vode
- 1 žlička olja
morski sadeži
- 4 lovke hobotnice (kuhane do mehkega, kuha se približno dve uri)
- 4 kraljeve kozice
- 4 jadranski lignji
- 4 rezine morske žabe
- 100 g ostre moke
- olje za cvrenje
pireji (korenčkov, zelenin in kolerabni)
- po 250 g korenja, gomolja zelene in rumene kolerabe
- 100 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- ščepec kardamoma
- 1 manjše jabolko
cvetačna majoneza
- sol
- 80 g cvetače
- 50 g majoneze
- 1 žlička zrnate gorčice
- beli poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
testo tempura
- 100 g koruzne moke
- 100 g pšenične moke
- 2,5 dl ledeno hladne vode
- 1 žlička olja
morski sadeži
- 4 lovke hobotnice (kuhane do mehkega, kuha se približno dve uri)
- 4 kraljeve kozice
- 4 jadranski lignji
- 4 rezine morske žabe
- 100 g ostre moke
- olje za cvrenje
pireji (korenčkov, zelenin in kolerabni)
- po 250 g korenja, gomolja zelene in rumene kolerabe
- 100 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- ščepec kardamoma
- 1 manjše jabolko
cvetačna majoneza
- sol
- 80 g cvetače
- 50 g majoneze
- 1 žlička zrnate gorčice
- beli poper
Postopek
Vse sestavine za tempuro zmešamo v gladko zmes in postavimo v hladilnik. Morske sadeže po potrebi narežemo, povaljamo v ostri moki, nato potopimo v tempuro in vse skupaj ocvremo v vročem olju. Ocvrte morske sadeže solimo.
Zelenjavo očistimo, narežemo in vsako posebej skuhamo do mehkega. Zeleni dodamo na kocke narezano jabolko, korenček začinimo s kardamomom. Vsako vrsto zelenjave posebej pretlačimo, dodamo ji maslo in smetano. Naredimo tri različne vrste pireja in jih po potrebi solimo.
Cvetačo razdelimo na cvetke, skuhamo in drobno nasekljamo. Zmešamo jo z majonezo in gorčico ter začinimo s soljo in belim poprom.
Pireje z dresirno vrečko nabrizgamo na krožnik. Dodamo ocvrte morske sadeže in žličko cvetačne majoneze. Krožnik lahko okrasimo z ocvrtimi žajbljevimi listi, češnjevim paradižnikom in listi sveže bazilike.