
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi
Morski sadeži v tempuri s tremi pireji in cvetačno majonezo
Različica priljubljene japonske jedi

Sestavine
testo tempura
- 100 g koruzne moke
- 100 g pšenične moke
- 2,5 dl ledeno hladne vode
- 1 žlička olja
morski sadeži
- 4 lovke hobotnice (kuhane do mehkega, kuha se približno dve uri)
- 4 kraljeve kozice
- 4 jadranski lignji
- 4 rezine morske žabe
- 100 g ostre moke
- olje za cvrenje
pireji (korenčkov, zelenin in kolerabni)
- po 250 g korenja, gomolja zelene in rumene kolerabe
- 100 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- ščepec kardamoma
- 1 manjše jabolko
cvetačna majoneza
- sol
- 80 g cvetače
- 50 g majoneze
- 1 žlička zrnate gorčice
- beli poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo tempura
- 100 g koruzne moke
- 100 g pšenične moke
- 2,5 dl ledeno hladne vode
- 1 žlička olja
morski sadeži
- 4 lovke hobotnice (kuhane do mehkega, kuha se približno dve uri)
- 4 kraljeve kozice
- 4 jadranski lignji
- 4 rezine morske žabe
- 100 g ostre moke
- olje za cvrenje
pireji (korenčkov, zelenin in kolerabni)
- po 250 g korenja, gomolja zelene in rumene kolerabe
- 100 g masla
- 2,5 dl sladke smetane
- ščepec kardamoma
- 1 manjše jabolko
cvetačna majoneza
- sol
- 80 g cvetače
- 50 g majoneze
- 1 žlička zrnate gorčice
- beli poper
Postopek
Vse sestavine za tempuro zmešamo v gladko zmes in postavimo v hladilnik. Morske sadeže po potrebi narežemo, povaljamo v ostri moki, nato potopimo v tempuro in vse skupaj ocvremo v vročem olju. Ocvrte morske sadeže solimo.
Zelenjavo očistimo, narežemo in vsako posebej skuhamo do mehkega. Zeleni dodamo na kocke narezano jabolko, korenček začinimo s kardamomom. Vsako vrsto zelenjave posebej pretlačimo, dodamo ji maslo in smetano. Naredimo tri različne vrste pireja in jih po potrebi solimo.
Cvetačo razdelimo na cvetke, skuhamo in drobno nasekljamo. Zmešamo jo z majonezo in gorčico ter začinimo s soljo in belim poprom.
Pireje z dresirno vrečko nabrizgamo na krožnik. Dodamo ocvrte morske sadeže in žličko cvetačne majoneze. Krožnik lahko okrasimo z ocvrtimi žajbljevimi listi, češnjevim paradižnikom in listi sveže bazilike.