 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
polentno testo
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- 40 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
nadev
- 4 žlice paradižnikove omake
- 60 g sira po želji
- 50 g šunke
- šampinjon ali dva
- bazilika ali origano za posip
- olje za premaz
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
polentno testo
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- 40 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
nadev
- 4 žlice paradižnikove omake
- 60 g sira po želji
- 50 g šunke
- šampinjon ali dva
- bazilika ali origano za posip
- olje za premaz
Postopek
Najprej pripravi polentno testo tako, da v dovolj veliki kozici zavreš vodo, vanjo streseš polento in jo med stalnim mešanjem z metlico kuhaš 3 do 5 minut, da se zgosti. Nato jo odstrani z ognja, vanjo vmešaj parmezan ter jo začini še s soljo in poprom.
 
    Pripravi si pekač, nanj položi kos papirja za peko in ga rahlo naolji. V pekač stresi polento in jo razmaži na slab centimeter debelo. Pusti ohlajati približno 1 uro.
 
    Medtem naribaj sir, nareži šunko na drobne kocke in nasekljaj gobice. Pečico segrej na 200 °C. Papir z ohlajeno polento prenesi iz pekača, iz polente z velikim modelom izreži 4 rožice (ali druge oblike: srčke, kroge …), pekač pa obloži z novim papirjem za peko in ga rahlo naolji.
 
    Izrezane rožice položi na pripravljen pekač. Vsako premaži z žlico paradižnikove omake in posuj s šunko, gobicami, zelišči in sirom. Pekač prestavi v pečico in rožice peci 13 do 15 minut, da se sir raztopi.
 
     
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
     
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        