
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
polentno testo
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- 40 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
nadev
- 4 žlice paradižnikove omake
- 60 g sira po želji
- 50 g šunke
- šampinjon ali dva
- bazilika ali origano za posip
- olje za premaz

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
polentno testo
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- 40 g sveže naribanega parmezana
- sol
- poper
nadev
- 4 žlice paradižnikove omake
- 60 g sira po želji
- 50 g šunke
- šampinjon ali dva
- bazilika ali origano za posip
- olje za premaz
Postopek
Najprej pripravi polentno testo tako, da v dovolj veliki kozici zavreš vodo, vanjo streseš polento in jo med stalnim mešanjem z metlico kuhaš 3 do 5 minut, da se zgosti. Nato jo odstrani z ognja, vanjo vmešaj parmezan ter jo začini še s soljo in poprom.

Pripravi si pekač, nanj položi kos papirja za peko in ga rahlo naolji. V pekač stresi polento in jo razmaži na slab centimeter debelo. Pusti ohlajati približno 1 uro.

Medtem naribaj sir, nareži šunko na drobne kocke in nasekljaj gobice. Pečico segrej na 200 °C. Papir z ohlajeno polento prenesi iz pekača, iz polente z velikim modelom izreži 4 rožice (ali druge oblike: srčke, kroge …), pekač pa obloži z novim papirjem za peko in ga rahlo naolji.

Izrezane rožice položi na pripravljen pekač. Vsako premaži z žlico paradižnikove omake in posuj s šunko, gobicami, zelišči in sirom. Pekač prestavi v pečico in rožice peci 13 do 15 minut, da se sir raztopi.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Buhteljni z vaniljevo kremo
Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.