
Kaj boste skuhali danes?
Pomladanska piščančja paelja
Rižota po špansko. Tokrat v spomladansko zelenih odtenkih svežega boba in graha, kopra, mete in peteršilja.
Pomladanska piščančja paelja
Rižota po špansko. Tokrat v spomladansko zelenih odtenkih svežega boba in graha, kopra, mete in peteršilja.

Sestavine
- 6 piščančjih stegen
- 2 žlici moke
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 400 g riža (najbolje riža za paeljo)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 2 dobra ščepa žafrana
- sok in lupina 2 limon
- 1,5 l piščančje jušne osnove
- 100 g zamrznjenega oluščenega graha
- 100 g zamrznjenega oluščenega boba
- ½ šopka kopra
- ½ šopka mete
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper

To tradicijo smo poznali že davno pred Američani
Oktobrsko rezljanje buč morda le ni posledica amerikanizacije in kolesja kapitalizma, kot radi zagodrnjajo nekateri. Od kod izvira tradicija?

Je ta francoska enolončnica res boljša od golaža? Prepričajte se sami
Govedina po burgundsko, boeuf bourguignon, velja za eno najbolj prepoznavnih jedi francoske kulinarike, njeno pripravo pa jemljejo sila resno. Ste pripravljeni na izziv?

To so prepričljivo dobre jedi, ki jih otroci vedno pojedo do konca
Otroci so lahko pravi kulinarični izziv. Zbrali smo nasvete in pet preverjenih glavnih jedi, ki jih bodo brez prepričevanja in pogajanj z nasmehom pospravili s krožnikov.
Sestavine
- 6 piščančjih stegen
- 2 žlici moke
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 400 g riža (najbolje riža za paeljo)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 2 dobra ščepa žafrana
- sok in lupina 2 limon
- 1,5 l piščančje jušne osnove
- 100 g zamrznjenega oluščenega graha
- 100 g zamrznjenega oluščenega boba
- ½ šopka kopra
- ½ šopka mete
- ½ šopka peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Piščančja stegna dobro začinimo in jih poprašimo z moko. Žlico olja segrejemo v ponvi za paeljo ali v veliki globoki ponvi in na njem piščanca zlato rjavo zapečemo z vseh strani. Meso nato položimo v plitev pekač in ga v pečici pečemo še 30 do 40 minut.
Čebulo drobno nasekljamo, česen pa narežemo na tanke rezinice. V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem počasi pražimo čebulo in česen 10 do 15 minut, da se zmehčata. Vmešamo riž, papriko, žafran in limonovo lupino ter prilijemo piščančjo jušno osnovo. Na srednji temperaturi kuhamo približno 20 minut, da je riž skoraj kuhan. Občasno premešamo.
Dodamo grah, bob in sok ene limone, nato kuhamo, da se riž in zelenjava ravno prav skuhata. Zelišča drobno nasekljamo in jih vmešamo v riž. Po potrebi dodamo še limonov sok in začinimo. Piščančja bedra položimo na riž in jed pokrijemo ter pustimo stati 5 minut, da se okusi povežejo, nato jo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce
Regratova juha s krompirjem
Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom
Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.