© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mešana paelja

Mešana paelja

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1 zvrhana žlička dimljene mlete paprike
  • 2 ščepa žafrana
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g riža za paeljo (ali jasminovega riža)
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • 200 g pikantne klobase chorizo
  • 85 g oluščenega graha
  • 150 g surovih kraljevih kozic
  • 250 g klapavic
  • 1 bio limona (po želji)

Sestavine

  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1 zvrhana žlička dimljene mlete paprike
  • 2 ščepa žafrana
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g riža za paeljo (ali jasminovega riža)
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • 200 g pikantne klobase chorizo
  • 85 g oluščenega graha
  • 150 g surovih kraljevih kozic
  • 250 g klapavic
  • 1 bio limona (po želji)

Postopek

1

Čebulo sesekljamo, česen stremo ali drobno sesekljamo. Piščančja stegna prerežemo na pol, klobaso narežemo na kolute. Kozice po želji olupimo, školjke očistimo.

2

V kozici zmešamo paradižnik, jušno osnovo in žafran. Mešanico na štedilniku počasi segrevamo toliko časa, da je vroča in se iz nje kadi.

3

Čebulo v nepregorni ponvi ali nizki posodi počasi pražimo na oljčnem olju da postekleni. Primešamo česen in pražimo še toliko, da zadiši.

4

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Čebuli primešamo riž, piščanca, klobaso in vročo mešanico z jušno osnovo. Solimo in popramo, postavimo v pečico in pečemo 20 minut (ponve oziroma posode ne pokrijemo).

5

Nežno primešamo grah, nato pa obložimo s kozicami in v riž vtisnemo klapavice, tako da je sklep spodaj in so postavljene pokonci. Limono, če jo imamo, narežemo na 4 krhlje in jih razporedimo ob robu. Pečemo še 5 do 10 minut, da so riž, piščanec in kozice kuhani, školjke pa se odprejo (tiste, ki ostanejo zaprte, zavržemo). Pokusimo, če je paelja dovolj začinjena, in jo postrežemo.

Priljubljeni recepti

Piščanec s hrenovo omako

Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Enostavno

Glaziran ananas s cimetovo skuto

Sladica naravnost za ljubitelje ananasa.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.