© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mešana paelja

Mešana paelja

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1 zvrhana žlička dimljene mlete paprike
  • 2 ščepa žafrana
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g riža za paeljo (ali jasminovega riža)
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • 200 g pikantne klobase chorizo
  • 85 g oluščenega graha
  • 150 g surovih kraljevih kozic
  • 250 g klapavic
  • 1 bio limona (po želji)

Sestavine

  • 400 g (1 pločevinka) paradižnika v koščkih
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 1 zvrhana žlička dimljene mlete paprike
  • 2 ščepa žafrana
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g riža za paeljo (ali jasminovega riža)
  • 4 piščančja stegna brez kosti in kože
  • 200 g pikantne klobase chorizo
  • 85 g oluščenega graha
  • 150 g surovih kraljevih kozic
  • 250 g klapavic
  • 1 bio limona (po želji)

Postopek

1

Čebulo sesekljamo, česen stremo ali drobno sesekljamo. Piščančja stegna prerežemo na pol, klobaso narežemo na kolute. Kozice po želji olupimo, školjke očistimo.

2

V kozici zmešamo paradižnik, jušno osnovo in žafran. Mešanico na štedilniku počasi segrevamo toliko časa, da je vroča in se iz nje kadi.

3

Čebulo v nepregorni ponvi ali nizki posodi počasi pražimo na oljčnem olju da postekleni. Primešamo česen in pražimo še toliko, da zadiši.

4

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Čebuli primešamo riž, piščanca, klobaso in vročo mešanico z jušno osnovo. Solimo in popramo, postavimo v pečico in pečemo 20 minut (ponve oziroma posode ne pokrijemo).

5

Nežno primešamo grah, nato pa obložimo s kozicami in v riž vtisnemo klapavice, tako da je sklep spodaj in so postavljene pokonci. Limono, če jo imamo, narežemo na 4 krhlje in jih razporedimo ob robu. Pečemo še 5 do 10 minut, da so riž, piščanec in kozice kuhani, školjke pa se odprejo (tiste, ki ostanejo zaprte, zavržemo). Pokusimo, če je paelja dovolj začinjena, in jo postrežemo.

Priljubljeni recepti

Razprt piščanec na žaru

Slasten piščanec bo še boljši, če ga marinirate čez noč.

50 min
Enostavno

Artičoke z burrato po sicilijansko

Čudovito aromatične artičoke in kremasta burrata

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.