
Pomarančna krema z medom in jogurtom
Pomarančna krema z medom in jogurtom

Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
Postopek
Pomaranče filetiramo (s krhljev odstranimo tanke kožice). Fileje pomešamo z limonovim sokom in žlico akacijevega medu ter pustimo pol ure, da se fileji prepojijo. Nekaj mariniranih pomarančnih filejev prihranimo za okras, iz ostalih naredimo v mešalniku pire in mu dodamo preostali akacijev med.
V polovico pomarančnega pireja vmešamo riževo moko. Pire med mešanjem zavremo in kuhljamo 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja in ohladimo.
V ohlajeno maso vmešamo preostali pomarančni pire, jogurt in vaniljev sladkor. Pomarančno kremo napolnimo v steklene posodice in okrasimo s pomarančnimi koščki. K sladici lahko ponudimo drobno pecivo.