
Pomarančna krema z medom in jogurtom
Pomarančna krema z medom in jogurtom

Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
Postopek
Pomaranče filetiramo (s krhljev odstranimo tanke kožice). Fileje pomešamo z limonovim sokom in žlico akacijevega medu ter pustimo pol ure, da se fileji prepojijo. Nekaj mariniranih pomarančnih filejev prihranimo za okras, iz ostalih naredimo v mešalniku pire in mu dodamo preostali akacijev med.
V polovico pomarančnega pireja vmešamo riževo moko. Pire med mešanjem zavremo in kuhljamo 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja in ohladimo.
V ohlajeno maso vmešamo preostali pomarančni pire, jogurt in vaniljev sladkor. Pomarančno kremo napolnimo v steklene posodice in okrasimo s pomarančnimi koščki. K sladici lahko ponudimo drobno pecivo.