© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomarančna krema z medom in jogurtom

Pomarančna krema z medom in jogurtom

Čas priprave 10 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Orangen-Joghurtaufstrich1-seitigProd. 04/032003 02 19

Sestavine

  • 2–3 pomaranče
  • ½ limone
  • 2 žlici akacijevega medu
  • 3 žlice fino mlete riževe moke
  • 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2–3 pomaranče
  • ½ limone
  • 2 žlici akacijevega medu
  • 3 žlice fino mlete riževe moke
  • 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja

Postopek

1

Pomaranče filetiramo (s krhljev odstranimo tanke kožice). Fileje pomešamo z limonovim sokom in žlico akacijevega medu ter pustimo pol ure, da se fileji prepojijo. Nekaj mariniranih pomarančnih filejev prihranimo za okras, iz ostalih naredimo v mešalniku pire in mu dodamo preostali akacijev med.

2

V polovico pomarančnega pireja vmešamo riževo moko. Pire med mešanjem zavremo in kuhljamo 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja in ohladimo.

3

V ohlajeno maso vmešamo preostali pomarančni pire, jogurt in vaniljev sladkor. Pomarančno kremo napolnimo v steklene posodice in okrasimo s pomarančnimi koščki. K sladici lahko ponudimo drobno pecivo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.