 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Pomarančna krema z medom in jogurtom
Pomarančna krema z medom in jogurtom
 
    Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 2–3 pomaranče
- ½ limone
- 2 žlici akacijevega medu
- 3 žlice fino mlete riževe moke
- 1 lonček jogurta (3,5 % maščobe)
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
Postopek
Pomaranče filetiramo (s krhljev odstranimo tanke kožice). Fileje pomešamo z limonovim sokom in žlico akacijevega medu ter pustimo pol ure, da se fileji prepojijo. Nekaj mariniranih pomarančnih filejev prihranimo za okras, iz ostalih naredimo v mešalniku pire in mu dodamo preostali akacijev med.
V polovico pomarančnega pireja vmešamo riževo moko. Pire med mešanjem zavremo in kuhljamo 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja in ohladimo.
V ohlajeno maso vmešamo preostali pomarančni pire, jogurt in vaniljev sladkor. Pomarančno kremo napolnimo v steklene posodice in okrasimo s pomarančnimi koščki. K sladici lahko ponudimo drobno pecivo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        