
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek

Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome
Postopek
Najprej pripravimo robidovo omako. Robidnice in sladkor damo v majhno kozico, dodamo 1 dl vode in zavremo. Kuhljamo 5 minut, da se robidnice zmehčajo. Dodamo vaniljo in odstavimo z ognja, da se zmes nekoliko ohladi.
Robidnice nato zmeljemo (lahko s paličnim mešalnikom) in pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena. Robidnice tlačimo s hrbtno stranjo žlice ali majhne zajemalke, da skozi sito pretlačimo čim več omake. Omako lahko uporabljamo toplo ali hladno. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni, v zamrzovalniku pa do 3 mesece.
Jogurt dobro zmešamo z medom. Polovico robidnic razdelimo v kozarce, jih pokapljamo z nekaj omake in nanje naložimo jogurt. Dodamo preostale robidnice in nekaj omake. Sladico postrežemo takoj s preostankom robidove omake.
Nasvet
Če želimo hrustljavo sladico, med plasti v kozarcu nadrobimo nekaj medenjakov. Jogurt lahko zamenjamo s stepeno sladko smetano in jo po vrhu obložimo s čokoladnimi ostružki.