Kaj boste skuhali danes?
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek
Medeni jogurt z robidnicami
Lahek in osvežilen posladek
Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 500 g čvrstega kremnega jogurta
- 2–3 žlice tekočega medu
- 300 g robidnic
robidova omaka
- 250 g robidnic
- 50 g rjavega sladkorja
- ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome
Postopek
Najprej pripravimo robidovo omako. Robidnice in sladkor damo v majhno kozico, dodamo 1 dl vode in zavremo. Kuhljamo 5 minut, da se robidnice zmehčajo. Dodamo vaniljo in odstavimo z ognja, da se zmes nekoliko ohladi.
Robidnice nato zmeljemo (lahko s paličnim mešalnikom) in pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena. Robidnice tlačimo s hrbtno stranjo žlice ali majhne zajemalke, da skozi sito pretlačimo čim več omake. Omako lahko uporabljamo toplo ali hladno. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni, v zamrzovalniku pa do 3 mesece.
Jogurt dobro zmešamo z medom. Polovico robidnic razdelimo v kozarce, jih pokapljamo z nekaj omake in nanje naložimo jogurt. Dodamo preostale robidnice in nekaj omake. Sladico postrežemo takoj s preostankom robidove omake.
Nasvet
Če želimo hrustljavo sladico, med plasti v kozarcu nadrobimo nekaj medenjakov. Jogurt lahko zamenjamo s stepeno sladko smetano in jo po vrhu obložimo s čokoladnimi ostružki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos na topli čičerki s pečeno papriko in špinačo
Hranilna jed pripravljena v manj kot pol ure
Ajdova torta z brusnično kremo
Turški sataraš
Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo