© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni jogurt z robidnicami

Lahek in osvežilen posladek

Medeni jogurt z robidnicami

Lahek in osvežilen posladek

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Blackberry honey creamsSimply summer fruitspage 99

Sestavine

  • 500 g čvrstega kremnega jogurta
  • 2–3 žlice tekočega medu
  • 300 g robidnic

robidova omaka

  • 250 g robidnic
  • 50 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g čvrstega kremnega jogurta
  • 2–3 žlice tekočega medu
  • 300 g robidnic

robidova omaka

  • 250 g robidnic
  • 50 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke vaniljevega izvlečka ali arome

Postopek

1

Najprej pripravimo robidovo omako. Robidnice in sladkor damo v majhno kozico, dodamo 1 dl vode in zavremo. Kuhljamo 5 minut, da se robidnice zmehčajo. Dodamo vaniljo in odstavimo z ognja, da se zmes nekoliko ohladi.

2

Robidnice nato zmeljemo (lahko s paličnim mešalnikom) in pretlačimo skozi sito, da odstranimo semena. Robidnice tlačimo s hrbtno stranjo žlice ali majhne zajemalke, da skozi sito pretlačimo čim več omake. Omako lahko uporabljamo toplo ali hladno. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni, v zamrzovalniku pa do 3 mesece.

3

Jogurt dobro zmešamo z medom. Polovico robidnic razdelimo v kozarce, jih pokapljamo z nekaj omake in nanje naložimo jogurt. Dodamo preostale robidnice in nekaj omake. Sladico postrežemo takoj s preostankom robidove omake.

Nasvet

Če želimo hrustljavo sladico, med plasti v kozarcu nadrobimo nekaj medenjakov. Jogurt lahko zamenjamo s stepeno sladko smetano in jo po vrhu obložimo s čokoladnimi ostružki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.