Kaj boste skuhali danes?
Pomaka iz sira z modro plesnijo
Pomaka iz sira z modro plesnijo
Sestavine
- 1 dl pinjenca
- 4 žlice majoneze
- 50 g roqueforta ali drugega sira z modro plesnijo
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 strok česna
- majhen šopek drobnjaka
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 1 dl pinjenca
- 4 žlice majoneze
- 50 g roqueforta ali drugega sira z modro plesnijo
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 strok česna
- majhen šopek drobnjaka
- sol
Postopek
Sir nadrobimo, česnov strok drobno sesekljamo, drobnjak nastrižemo na kratke koščke. Vse sestavine za pomako damo v skledico, posolimo in temeljito premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna juha s kumarično kremo
Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je pripravljeno kosilo!
Kremasta rabarbara v kozarcu
Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!