Kaj boste skuhali danes?
Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra
Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico
Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra
Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico
Sestavine
- 1 velik sladki krompir
- 2 žlici tahinija
- sok in lupinica 1⁄2 limone
- šopek koriandra (s stebli vred)
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 2 lososova fileja brez kože in kosti
- 1 žlica moke
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 1⁄2 limone
- solata za prilogo
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Piščančje prsi z majonezo in parmezanom, ki se kar topijo v ustih
Hitro kosilo, ki nikoli ne razočara: sočne piščančje prsi z majonezo in parmezanom, pripravljene v manj kot 30 minutah. Preprost recept za med tednom ali sproščen vikend.
Sestavine
- 1 velik sladki krompir
- 2 žlici tahinija
- sok in lupinica 1⁄2 limone
- šopek koriandra (s stebli vred)
- 1⁄2 žličke koriandrovih semen
- 2 lososova fileja brez kože in kosti
- 1 žlica moke
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 1⁄2 limone
- solata za prilogo
Postopek
Sladki krompir olupimo in ga narežemo na večje kose, ki jih skupaj s kančkom vode damo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Pokrijemo jo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 8 minut (ali pa ga skuhamo v malo vode). Medtem dobro zmešamo tahini, limonov sok in toliko vode, da dobimo gost preliv. Solimo in popramo ter postavimo na stran.
Sladki krompir pazljivo odkrijemo in ga na hitro zmeljemo v multipraktiku. Pustimo, da se nekaj časa ohlaja, nato dodamo koriander in koriandrova semena. Zmeljemo v pire. Lososa narežemo na koščke in ga dodamo pireju skupaj z limonovo lupino, moko ter malo soli in popra. Spet zmeljemo, a le na hitro, saj želimo losos zmešati s pirejem, ne pa povsem spremeniti v kašo.
Maso oblikujemo v štiri polpete, ki jih po možnosti za nekaj časa postavimo v hladilnik. V večji teflonski ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo olje. Polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, da dobijo hrustljavo zlato rjavo skorjico. Polovico limone narežemo na krhlje in jih skupaj s prelivom iz tahinija in solato postrežemo ob ribjih polpetih.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta iz panetona z maskarponejevo kremo
Kremast gratinirani krompir s karamelizirano čebulo
Klobase, dušene v jabolčniku
Klobase in krompirjev pire sta že preizkušena kombinacija, omaka z jabolčnikom pa je nekaj novega in posebnega.