© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra

Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico

Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra

Polpeti iz lososa in sladkega krompirja s solato so odlična kombinacija za okusno malico

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polpeti iz lososa, sladkega krompirja in koriandra

Sestavine

  • 1 velik sladki krompir
  • 2 žlici tahinija
  • sok in lupinica 1⁄2 limone
  • šopek koriandra (s stebli vred)
  • 1⁄2 žličke koriandrovih semen
  • 2 lososova fileja brez kože in kosti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1⁄2 limone
  • solata za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velik sladki krompir
  • 2 žlici tahinija
  • sok in lupinica 1⁄2 limone
  • šopek koriandra (s stebli vred)
  • 1⁄2 žličke koriandrovih semen
  • 2 lososova fileja brez kože in kosti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1⁄2 limone
  • solata za prilogo

Postopek

1

Sladki krompir olupimo in ga narežemo na večje kose, ki jih skupaj s kančkom vode damo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Pokrijemo jo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 8 minut (ali pa ga skuhamo v malo vode). Medtem dobro zmešamo tahini, limonov sok in toliko vode, da dobimo gost preliv. Solimo in popramo ter postavimo na stran.

2

Sladki krompir pazljivo odkrijemo in ga na hitro zmeljemo v multipraktiku. Pustimo, da se nekaj časa ohlaja, nato dodamo koriander in koriandrova semena. Zmeljemo v pire. Lososa narežemo na koščke in ga dodamo pireju skupaj z limonovo lupino, moko ter malo soli in popra. Spet zmeljemo, a le na hitro, saj želimo losos zmešati s pirejem, ne pa povsem spremeniti v kašo.

3

Maso oblikujemo v štiri polpete, ki jih po možnosti za nekaj časa postavimo v hladilnik. V večji teflonski ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo olje. Polpete pečemo 5 minut na vsaki strani, da dobijo hrustljavo zlato rjavo skorjico. Polovico limone narežemo na krhlje in jih skupaj s prelivom iz tahinija in solato postrežemo ob ribjih polpetih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.