
Kaj boste skuhali danes?
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč

Sestavine
- šop zelenih špargljev (500 g)
- 250 g listnatega testa
- moka za delovno površino
- 1 stepeno jajce
- 2 žlički oljčnega olja
- 100 g pancete
- 100 g pasirane skute
- 80 g maskarponeja
- lupina 1 limone
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljane mete
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- šop zelenih špargljev (500 g)
- 250 g listnatega testa
- moka za delovno površino
- 1 stepeno jajce
- 2 žlički oljčnega olja
- 100 g pancete
- 100 g pasirane skute
- 80 g maskarponeja
- lupina 1 limone
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljane mete
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 ° C. Listnato testo razvaljamo na velikost približno 15 x 30 cm in debelino 2 do 3 mm. Robove odrežemo oziroma lepo zravnamo. Testeno ploščo preložimo na rahlo pomokan pekač. En centimeter od roba z nožem zarežemo vse naokrog, pri tem pa pazimo, da testa ne prerežemo do dna. Testo ob robu premažemo s stepenim jajcem, preostalo testo pa na gosto prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 minut.
Medtem panceto narežemo na koščke. V ponvici segrejemo malo olja in panceto hrustljavo spečemo. Skuto zmešamo z maskarponejem, naribano limonovo lupino, zelišči, polovico parmezana, soljo in precej popra. Špargljem odrežemo olesenele dele stebla.
Pekač vzamemo iz pečice, potlačimo sredino testa, če se je dvignilo, in ga obložimo s sirovo zmesjo. Posujemo s koščki pancete (olje prihranimo) in obložimo s šparglji. Zložimo jih tako, da so glavice špargljev izmenično na vsaki strani pite. Šparglje premažemo z oljem, na katerem smo prepražili panceto, in potresemo s preostalim parmezanom. Pito pečemo 20 minut in postrežemo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prepleten čokoladno-makov kvašeni zavitek
Zavit kot vrtinec, dober kot sanje. Ko moči združita mak in čokolada, se rodi neverjetna praznična poslastica.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.