© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči

Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč

Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči

Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe (za predjed)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
herby asparagus and bacon tartmake of the month

Sestavine

  • šop zelenih špargljev (500 g)
  • 250 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • 1 stepeno jajce
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 100 g pancete
  • 100 g pasirane skute
  • 80 g maskarponeja
  • lupina 1 limone
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljane mete
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • šop zelenih špargljev (500 g)
  • 250 g listnatega testa
  • moka za delovno površino
  • 1 stepeno jajce
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 100 g pancete
  • 100 g pasirane skute
  • 80 g maskarponeja
  • lupina 1 limone
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljane mete
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 ° C. Listnato testo razvaljamo na velikost približno 15 x 30 cm in debelino 2 do 3 mm. Robove odrežemo oziroma lepo zravnamo. Testeno ploščo preložimo na rahlo pomokan pekač. En centimeter od roba z nožem zarežemo vse naokrog, pri tem pa pazimo, da testa ne prerežemo do dna. Testo ob robu premažemo s stepenim jajcem, preostalo testo pa na gosto prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 minut.

2

Medtem panceto narežemo na koščke. V ponvici segrejemo malo olja in panceto hrustljavo spečemo. Skuto zmešamo z maskarponejem, naribano limonovo lupino, zelišči, polovico parmezana, soljo in precej popra. Špargljem odrežemo olesenele dele stebla.

3

Pekač vzamemo iz pečice, potlačimo sredino testa, če se je dvignilo, in ga obložimo s sirovo zmesjo. Posujemo s koščki pancete (olje prihranimo) in obložimo s šparglji. Zložimo jih tako, da so glavice špargljev izmenično na vsaki strani pite. Šparglje premažemo z oljem, na katerem smo prepražili panceto, in potresemo s preostalim parmezanom. Pito pečemo 20 minut in postrežemo toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.