
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč
Špargljeva pita s panceto, skuto in zelišči
Pita iz listnatega testa s kremasto osnovo in obiljem zelišč

Sestavine
- šop zelenih špargljev (500 g)
- 250 g listnatega testa
- moka za delovno površino
- 1 stepeno jajce
- 2 žlički oljčnega olja
- 100 g pancete
- 100 g pasirane skute
- 80 g maskarponeja
- lupina 1 limone
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljane mete
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- šop zelenih špargljev (500 g)
- 250 g listnatega testa
- moka za delovno površino
- 1 stepeno jajce
- 2 žlički oljčnega olja
- 100 g pancete
- 100 g pasirane skute
- 80 g maskarponeja
- lupina 1 limone
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljane mete
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 ° C. Listnato testo razvaljamo na velikost približno 15 x 30 cm in debelino 2 do 3 mm. Robove odrežemo oziroma lepo zravnamo. Testeno ploščo preložimo na rahlo pomokan pekač. En centimeter od roba z nožem zarežemo vse naokrog, pri tem pa pazimo, da testa ne prerežemo do dna. Testo ob robu premažemo s stepenim jajcem, preostalo testo pa na gosto prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 minut.
Medtem panceto narežemo na koščke. V ponvici segrejemo malo olja in panceto hrustljavo spečemo. Skuto zmešamo z maskarponejem, naribano limonovo lupino, zelišči, polovico parmezana, soljo in precej popra. Špargljem odrežemo olesenele dele stebla.
Pekač vzamemo iz pečice, potlačimo sredino testa, če se je dvignilo, in ga obložimo s sirovo zmesjo. Posujemo s koščki pancete (olje prihranimo) in obložimo s šparglji. Zložimo jih tako, da so glavice špargljev izmenično na vsaki strani pite. Šparglje premažemo z oljem, na katerem smo prepražili panceto, in potresemo s preostalim parmezanom. Pito pečemo 20 minut in postrežemo toplo.