Kaj boste skuhali danes?
Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!
Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!
Sestavine
- 125 g mocarele
- 50 g naribanega tolminskega sira
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 4 piščančji fileji
- 8 rezin slanine
- sol
- poper
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 125 g mocarele
- 50 g naribanega tolminskega sira
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 4 piščančji fileji
- 8 rezin slanine
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na koščke in jo skupaj z naribanim sirom zmešamo z gorčico. V vsak piščančji file z ostrim nožem naredimo zarezo in jo napolnimo z gorčično-sirovo mešanico. Fileje ovijemo z dvema rezinama slanine – ne preveč tesno, vendar še vedno tako, da povezujeta fileje.
Zvitke začinimo s soljo in poprom, položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 do 25 minut.
Nasvet
Če nočemo uporabiti toliko slanine, lahko zvitke ovijemo tudi z eno rezino slanine, ki jo z nožem raztegnemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Preprost božični puran
Puran krasi praznična omizja po vsem svetu, pri nas pa je morda nekoliko manj pogost. A s tem preprostim receptom se bo to hitro spremenilo ...
Snežene kepe v čokoladni omaki
Klasične snežene kepe tokrat spremlja čokoladna omaka