© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino

Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!

Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino

Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Mustard-stuffed chickenP45-46

Sestavine

  • 125 g mocarele
  • 50 g naribanega tolminskega sira
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 4 piščančji fileji
  • 8 rezin slanine
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 125 g mocarele
  • 50 g naribanega tolminskega sira
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 4 piščančji fileji
  • 8 rezin slanine
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na koščke in jo skupaj z naribanim sirom zmešamo z gorčico. V vsak piščančji file z ostrim nožem naredimo zarezo in jo napolnimo z gorčično-sirovo mešanico. Fileje ovijemo z dvema rezinama slanine – ne preveč tesno, vendar še vedno tako, da povezujeta fileje.

2

Zvitke začinimo s soljo in poprom, položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 do 25 minut.

Nasvet

Če nočemo uporabiti toliko slanine, lahko zvitke ovijemo tudi z eno rezino slanine, ki jo z nožem raztegnemo.

Priljubljeni recepti

Čokoladno-kavna krema

Sladka pozornost za vaše najdražje

25 min
Enostavno

Pide s sirom, porom in krompirjem

Poznate pide? To so slastne turške 'pice' v obliki čolničkov.

2 h 30 min
Zahtevno

Jagode s pomarančnim likerjem

Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

5 min
Enostavno

Korenčkova juha s koriandrom

Hranljiva, preprosta in poceni, a tako dobra …

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.