Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Postopek
Maslo, sladkor, vaniljev sladkor, jajca in limonov sok penasto stepemo, vmešamo najprej jogurt in pšenični zdrob, nato pa še moko s pecilnim praškom.
Jabolka razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine.
Na dno tortnega modla, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo približno polovico jabolk. Prelijemo jih s testeno maso, previdno pokrijemo s plastjo preostalih jabolk ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 35 minut.