© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčni kolač s cimetom

Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.

Jabolčni kolač s cimetom

Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

  • 75 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 4 jajca
  • limonov sok
  • 75 g jogurta
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • 100 g pšenične moke
  • 100 g polnovredne pirine moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 jabolki
  • 2 žlici cimeta
  • 2 žlici sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 75 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 4 jajca
  • limonov sok
  • 75 g jogurta
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • 100 g pšenične moke
  • 100 g polnovredne pirine moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 jabolki
  • 2 žlici cimeta
  • 2 žlici sladkorja

Postopek

1

Maslo, sladkor, vaniljev sladkor, jajca in limonov sok penasto stepemo, vmešamo najprej jogurt in pšenični zdrob, nato pa še moko s pecilnim praškom.

2

Jabolka razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine.

3

Na dno tortnega modla, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo približno polovico jabolk. Prelijemo jih s testeno maso, previdno pokrijemo s plastjo preostalih jabolk ter potresemo s cimetom in sladkorjem.

4

Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 35 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.