
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.

Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Postopek
Maslo, sladkor, vaniljev sladkor, jajca in limonov sok penasto stepemo, vmešamo najprej jogurt in pšenični zdrob, nato pa še moko s pecilnim praškom.
Jabolka razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine.
Na dno tortnega modla, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo približno polovico jabolk. Prelijemo jih s testeno maso, previdno pokrijemo s plastjo preostalih jabolk ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 35 minut.