Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 75 g masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- limonov sok
- 75 g jogurta
- 1 žlica pšeničnega zdroba
- 100 g pšenične moke
- 100 g polnovredne pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 jabolki
- 2 žlici cimeta
- 2 žlici sladkorja
Postopek
Maslo, sladkor, vaniljev sladkor, jajca in limonov sok penasto stepemo, vmešamo najprej jogurt in pšenični zdrob, nato pa še moko s pecilnim praškom.
Jabolka razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine.
Na dno tortnega modla, ki smo ga obložili s papirjem za peko, razporedimo približno polovico jabolk. Prelijemo jih s testeno maso, previdno pokrijemo s plastjo preostalih jabolk ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 35 minut.