© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene slive s pistacijevim posipom

iz rubrike Otroci kuhamo

Pečene slive s pistacijevim posipom

iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene slive s pistacijevim posipom A

Sestavine

  • 800 g zrelih večjih sliv

obloga

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 60 g nesoljenih pistacij
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 800 g zrelih večjih sliv

obloga

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 60 g nesoljenih pistacij

Postopek

1

Slive operi, jih razpolovi in odstrani koščice. Pekač obloži s papirjem za peko. Pečico segrej na 180 °C.

pecene slive s pistacijevim posipom 1
2

Slivove polovice razporedi po pekaču. V kuhinjskem robotu nasekljaj pistacije (če je potrebno, naj ti pri tem pomaga odrasla oseba) in maslo nareži na drobne kocke.

pecene slive s pistacijevim posipom 2
3

V primerno veliko skledo stresi vse sestavine za oblogo. S konicami prstov jih dobro premešaj, da dobiš drobtinasto mešanico.

pecene slive s pistacijevim posipom 3
4

Z oblogo posuj slivove polovice in jih v pečici peci 20 minut. Pečene vzemi iz pečice in jih pusti počivati 5 minut. Slive postrezi s stepeno sladko smetano ali sladoledom.

pecene slive s pistacijevim posipom 4

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.