
Kaj boste skuhali danes?
Pečene polnjene hruške
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pečene polnjene hruške
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 4 hruške
- 4 žličke medu
- 1 dl sladke smetane
- pest mletih orehov (6 dag)
- maslo za pekač

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 hruške
- 4 žličke medu
- 1 dl sladke smetane
- pest mletih orehov (6 dag)
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrej na 200 °C. Hruške operi in jim odreži vrhove (del hruške s pecljem). Odreži tudi majhen kos z dna hruške, le toliko, da zravnaš spodnjo stran in da hruške lahko stojijo pokončno.

Sladko smetano stepi do čvrstega. Hruškam z žličko izdolbi peščišča; lahko si pomagaš tudi z nožkom.

V stepeno sladko smetano vmešaj orehe. V vdolbine hrušk daj pol žličke medu, nato jih do vrha napolni s smetano in orehi ter povrhu daj še pol žličke medu.

Pekač premaži z maslom. Hruške postavi na pekač in jih pokrij z odrezanimi vrhovi. Pekač prestavi v segreto pečico in peci 20 minut, da se hruške zmehčajo.
