Kaj boste skuhali danes?
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.
Sestavine
- 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
- 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
- 3 rdeče paprike
- 100 g rikote
- 2 žlici pesta
- 50 g pinjol
- lističi bazilike, ko postrežemo
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
- 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- sol in poper
- 3 rdeče paprike
- 100 g rikote
- 2 žlici pesta
- 50 g pinjol
- lističi bazilike, ko postrežemo
Postopek
Vsak jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 6 rezin. Posolimo jih in pustimo nekaj časa, da spustijo tekočino. Nato jih popivnamo in premažemo z oljem. Na žaru jih pečemo toliko časa, da se obarvajo, nato jih obrnemo. Poberemo jih z žara in pustimo, da se ohladijo (rezine bučk in jajčevcev hranimo ločeno).
Paprike narežemo na četrtine in jim odstranimo semena. Položimo jih na žar s kožo navzdol in pečemo, da koža počrni. Preložimo jih v skledo in pokrijemo s folijo. Ko se dovolj ohladijo, da jih lahko primemo, jim odstranimo kožice.
Rikoto zmešamo s pestom ter malo soli in popra. Na delovno površino položimo rezino jajčevca in jo premažemo z malo mešanice rikote in pesta. Pokrijemo z rezino bučke in tudi to premažemo. Obložimo še z rezino paprike, potem pa naredimo zvitek, ki ga po potrebi zašpilimo z zobotrebcem. Položimo ga na pladenj in postopek ponovimo s preostalo zelenjavo in mešanico, da dobimo 12 zvitkov.
Pinjole popražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo. Zvitke pokapamo z malo olja ter posujemo s pinjolami in lističi bazilike. Lahko jih shranimo v hladilnik, preden jih postrežemo, pa naj se ogrejejo na sobno temperaturo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučkin kolač s pomarančno aromo in cheesecake kremo
Veganska paelja s sušenim paradižnikom in oljkami
Paelja (paella) je znamenita španska jed. Ta je veganska - brez mesa in morskih sadežev, vendar polna sončnih zelenjavnih okusov.