© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poletni zelenjavni zvitki

Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.

Poletni zelenjavni zvitki

Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe kot lahko kosilo ali za 6 kot predjed
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zelenjavni zvitki z žara

Sestavine

  • 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
  • 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol in poper
  • 3 rdeče paprike
  • 100 g rikote
  • 2 žlici pesta
  • 50 g pinjol
  • lističi bazilike, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 jajčevca, po možnosti dolga in ozka
  • 2 bučki, po možnosti dolgi približno kot jajčevca
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol in poper
  • 3 rdeče paprike
  • 100 g rikote
  • 2 žlici pesta
  • 50 g pinjol
  • lističi bazilike, ko postrežemo

Postopek

1

Vsak jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 6 rezin. Posolimo jih in pustimo nekaj časa, da spustijo tekočino. Nato jih popivnamo in premažemo z oljem. Na žaru jih pečemo toliko časa, da se obarvajo, nato jih obrnemo. Poberemo jih z žara in pustimo, da se ohladijo (rezine bučk in jajčevcev hranimo ločeno).

2

Paprike narežemo na četrtine in jim odstranimo semena. Položimo jih na žar s kožo navzdol in pečemo, da koža počrni. Preložimo jih v skledo in pokrijemo s folijo. Ko se dovolj ohladijo, da jih lahko primemo, jim odstranimo kožice.

3

Rikoto zmešamo s pestom ter malo soli in popra. Na delovno površino položimo rezino jajčevca in jo premažemo z malo mešanice rikote in pesta. Pokrijemo z rezino bučke in tudi to premažemo. Obložimo še z rezino paprike, potem pa naredimo zvitek, ki ga po potrebi zašpilimo z zobotrebcem. Položimo ga na pladenj in postopek ponovimo s preostalo zelenjavo in mešanico, da dobimo 12 zvitkov.

4

Pinjole popražimo v suhi ponvi, da se zlato obarvajo. Zvitke pokapamo z malo olja ter posujemo s pinjolami in lističi bazilike. Lahko jih shranimo v hladilnik, preden jih postrežemo, pa naj se ogrejejo na sobno temperaturo.

Priljubljeni recepti

Cheesecake z borovničevimi vrtinci

Tako slastna in tako zelo očarljiva sladica

1 h 20 min
Enostavno

Losos, pečen na deski iz cedrovine

Losos malo drugače: z dimljeno aromo, ki jo pridobi med peko na deski iz cedrovine. 

25 min
Zahtevno

Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko

Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu

20 min
Enostavno

Tatarski biftek

Domač tatarski biftek bo pravi hit na praznični mizi, a ključna je izbira kakovostnega mesa

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.