
Borovničeva pita z marelicami
Borovnice in marelice se čudovito ujamejo v barvi in okusu v tej piti z drobljencem
Borovničeva pita z marelicami
Borovnice in marelice se čudovito ujamejo v barvi in okusu v tej piti z drobljencem

Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 jajca
- 2 žlici mleka
- 150 g vaniljevega jogurta
- 300 g olupljenih izkoščičenih marelic
- 250 g borovnic
- maščoba za pekač
drobljenec
- 25 g masla
- 3 zvrhane žlice moke
- 3 žlice sladkorja demerara
- 1 žlička cimeta

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 225 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 jajca
- 2 žlici mleka
- 150 g vaniljevega jogurta
- 300 g olupljenih izkoščičenih marelic
- 250 g borovnic
- maščoba za pekač
drobljenec
- 25 g masla
- 3 zvrhane žlice moke
- 3 žlice sladkorja demerara
- 1 žlička cimeta
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Kremasto zmešamo maslo, sladkor, moko s pecilnim praškom, jajca in mleko. Maso damo v pekač, vrh poravnamo in pečemo 25 minut, da je testo skoraj utrjeno.
Medtem si pripravimo sadje, jogurt in drobtine. Sestavine za drobtine zmešamo in maso nadrobimo.
Po 25 minutah peke vzamemo kolač iz pečice in ga hitro premažemo z jogurtom, obložimo s sadjem in posujemo z drobtinami. Vrnemo ga v pečico za 15 do 20 minut, da lesena palčka, s katero naredimo preizkus, ostane čista, ko jo potegnemo iz testa. Kolač narežemo na kocke in postrežemo toplega ali hladnega.
Nasvet
Namesto svežih marelic lahko uporabimo vložene. Kozarec (400 g) vloženih marelic odcedimo in jih uporabimo kot sveže. Tudi vaniljev jogurt lahko nadomestimo z navadnim.