© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pokrovače s sauce vierge

Pokrovače s sauce vierge

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pokrovace-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

sauce vierge

  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 500 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • majhna pest bazilike
  • majhna pest koriandra
  • majhna pest peteršilja

pokrovače

  • 12 velikih pokrovač
  • malo oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

sauce vierge

  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 500 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • majhna pest bazilike
  • majhna pest koriandra
  • majhna pest peteršilja

pokrovače

  • 12 velikih pokrovač
  • malo oljčnega olja

Postopek

1

Za omako v kozici zelo nežno segrejemo olje, na zelo tanke rezinice narezan česen in koriandrova semena ter odstavimo. V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec in jih v veliki skledi prelijemo z vrelo vodo, pustimo 30 sekund, nato krop odlijemo in paradižnik ohladimo v mrzli vodi. Paradižnik olupimo, razpolovimo in iztisnemo semena, meso pa grobo nasekljamo. Damo ga v skledo, solimo in popramo. Primešamo kis, odišavljeno olje in drobno sesekljana zelišča ter počakamo vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo.

2

Za pokrovače močno segrejemo ponev. Pokrovače povaljamo v olju in jih spečemo (1 minuto na vsaki strani), da karamelizirajo. Omako razdelimo na krožnike in nanjo položimo po 3 pokrovače. Sauce vierge je francoska oziroma mediteranska različica paradižnikove salse. Če je kaj ostane, jo lahko uporabimo kot omako za testenine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.