
Pokrovače s sauce vierge
Pokrovače s sauce vierge

Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlička koriandrovih semen
- 500 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- majhna pest bazilike
- majhna pest koriandra
- majhna pest peteršilja
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
- malo oljčnega olja

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlička koriandrovih semen
- 500 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- majhna pest bazilike
- majhna pest koriandra
- majhna pest peteršilja
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
- malo oljčnega olja
Postopek
Za omako v kozici zelo nežno segrejemo olje, na zelo tanke rezinice narezan česen in koriandrova semena ter odstavimo. V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec in jih v veliki skledi prelijemo z vrelo vodo, pustimo 30 sekund, nato krop odlijemo in paradižnik ohladimo v mrzli vodi. Paradižnik olupimo, razpolovimo in iztisnemo semena, meso pa grobo nasekljamo. Damo ga v skledo, solimo in popramo. Primešamo kis, odišavljeno olje in drobno sesekljana zelišča ter počakamo vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo.
Za pokrovače močno segrejemo ponev. Pokrovače povaljamo v olju in jih spečemo (1 minuto na vsaki strani), da karamelizirajo. Omako razdelimo na krožnike in nanjo položimo po 3 pokrovače. Sauce vierge je francoska oziroma mediteranska različica paradižnikove salse. Če je kaj ostane, jo lahko uporabimo kot omako za testenine.