© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pokrovače s sauce vierge

Pokrovače s sauce vierge

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pokrovace-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

sauce vierge

  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 500 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • majhna pest bazilike
  • majhna pest koriandra
  • majhna pest peteršilja

pokrovače

  • 12 velikih pokrovač
  • malo oljčnega olja

Sestavine

sauce vierge

  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 500 g zrelega paradižnika
  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • majhna pest bazilike
  • majhna pest koriandra
  • majhna pest peteršilja

pokrovače

  • 12 velikih pokrovač
  • malo oljčnega olja

Postopek

1

Za omako v kozici zelo nežno segrejemo olje, na zelo tanke rezinice narezan česen in koriandrova semena ter odstavimo. V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec in jih v veliki skledi prelijemo z vrelo vodo, pustimo 30 sekund, nato krop odlijemo in paradižnik ohladimo v mrzli vodi. Paradižnik olupimo, razpolovimo in iztisnemo semena, meso pa grobo nasekljamo. Damo ga v skledo, solimo in popramo. Primešamo kis, odišavljeno olje in drobno sesekljana zelišča ter počakamo vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo.

2

Za pokrovače močno segrejemo ponev. Pokrovače povaljamo v olju in jih spečemo (1 minuto na vsaki strani), da karamelizirajo. Omako razdelimo na krožnike in nanjo položimo po 3 pokrovače. Sauce vierge je francoska oziroma mediteranska različica paradižnikove salse. Če je kaj ostane, jo lahko uporabimo kot omako za testenine.

Priljubljeni recepti

Pasta miso

Plesen koji, vzgojena na žitaricah in (tradicionalno) združena s sojo, postane pasta miso. To dobroto za potrpežljive si lahko zdaj naredite tudi sami.

Enostavno

Sedmograški zeljni narastek

Zelje po clujsko ali sedmograški narastek iz kislega zelja je specialiteta, ki posebno tekne pozimi.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.