
Pokrovače s sauce vierge
Pokrovače s sauce vierge

Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlička koriandrovih semen
- 500 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- majhna pest bazilike
- majhna pest koriandra
- majhna pest peteršilja
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
- malo oljčnega olja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlička koriandrovih semen
- 500 g zrelega paradižnika
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- majhna pest bazilike
- majhna pest koriandra
- majhna pest peteršilja
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
- malo oljčnega olja
Postopek
Za omako v kozici zelo nežno segrejemo olje, na zelo tanke rezinice narezan česen in koriandrova semena ter odstavimo. V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec in jih v veliki skledi prelijemo z vrelo vodo, pustimo 30 sekund, nato krop odlijemo in paradižnik ohladimo v mrzli vodi. Paradižnik olupimo, razpolovimo in iztisnemo semena, meso pa grobo nasekljamo. Damo ga v skledo, solimo in popramo. Primešamo kis, odišavljeno olje in drobno sesekljana zelišča ter počakamo vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo.
Za pokrovače močno segrejemo ponev. Pokrovače povaljamo v olju in jih spečemo (1 minuto na vsaki strani), da karamelizirajo. Omako razdelimo na krožnike in nanjo položimo po 3 pokrovače. Sauce vierge je francoska oziroma mediteranska različica paradižnikove salse. Če je kaj ostane, jo lahko uporabimo kot omako za testenine.