Kaj boste skuhali danes?
Pokrovače s sauce vierge
Pokrovače s sauce vierge
    Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
 - 2 stroka česna
 - 1 žlička koriandrovih semen
 - 500 g zrelega paradižnika
 - sol
 - poper
 - 3 žlice rdečega vinskega kisa
 - majhna pest bazilike
 - majhna pest koriandra
 - majhna pest peteršilja
 
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
 - malo oljčnega olja
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
sauce vierge
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
 - 2 stroka česna
 - 1 žlička koriandrovih semen
 - 500 g zrelega paradižnika
 - sol
 - poper
 - 3 žlice rdečega vinskega kisa
 - majhna pest bazilike
 - majhna pest koriandra
 - majhna pest peteršilja
 
pokrovače
- 12 velikih pokrovač
 - malo oljčnega olja
 
Postopek
Za omako v kozici zelo nežno segrejemo olje, na zelo tanke rezinice narezan česen in koriandrova semena ter odstavimo. V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec in jih v veliki skledi prelijemo z vrelo vodo, pustimo 30 sekund, nato krop odlijemo in paradižnik ohladimo v mrzli vodi. Paradižnik olupimo, razpolovimo in iztisnemo semena, meso pa grobo nasekljamo. Damo ga v skledo, solimo in popramo. Primešamo kis, odišavljeno olje in drobno sesekljana zelišča ter počakamo vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo.
Za pokrovače močno segrejemo ponev. Pokrovače povaljamo v olju in jih spečemo (1 minuto na vsaki strani), da karamelizirajo. Omako razdelimo na krožnike in nanjo položimo po 3 pokrovače. Sauce vierge je francoska oziroma mediteranska različica paradižnikove salse. Če je kaj ostane, jo lahko uporabimo kot omako za testenine.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pasta miso
Plesen koji, vzgojena na žitaricah in (tradicionalno) združena s sojo, postane pasta miso. To dobroto za potrpežljive si lahko zdaj naredite tudi sami.
Hruškova pita z jagodičjem
Burgerji s Cezarjevo solato
Sedmograški zeljni narastek
Zelje po clujsko ali sedmograški narastek iz kislega zelja je specialiteta, ki posebno tekne pozimi.