
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino
Postopek
Moko, maslo, sladkor in rumenjake zgnetemo v testo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, ga pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga na papirju za peko razvaljamo v velikosti približno 25 x 25 cm in razrežemo na 4 enako široke trakove.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo skupaj s papirjem za peko položimo na pekač in pečemo v segreti pečici približno 15 minut.
Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Kuhamo jih v malo vode, da se zmehčajo in začenjajo dobivati kašasto obliko. Sladkamo jih po okusu in začinimo s cimetom. Ko se ohladijo, z njimi premažemo dva pečena trakova in ju pokrijemo s preostalima dvema trakovoma.
Beljaka stepemo v trd sneg in vanj vmešamo sladkor. Razporedimo ga v kepicah po testu tako, da ima vsak kos pite, ko jo razrežemo, svojo sneženo kapico. Vse skupaj damo nazaj v pečico in na hitro zapečemo.
Nasvet
Beljakove kapice lahko okrasimo z naribano čokolado.