© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčna pita s sneženimi kapicami

Jabolčna pita s sneženimi kapicami

Čas priprave 1 h 5 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–16 kosov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcna-pita-s-snezenimi-kapicami_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 210 g moke
  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 2 rumenjaka

nadev

  • 600 g jabolk
  • sladkor (po okusu)
  • ½ žličke cimeta

kapice

  • 2 beljaka
  • 140 g sladkorja
  • moka za delovno površino
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

testo

  • 210 g moke
  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 2 rumenjaka

nadev

  • 600 g jabolk
  • sladkor (po okusu)
  • ½ žličke cimeta

kapice

  • 2 beljaka
  • 140 g sladkorja
  • moka za delovno površino

Postopek

1

Moko, maslo, sladkor in rumenjake zgnetemo v testo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, ga pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga na papirju za peko razvaljamo v velikosti približno 25 x 25 cm in razrežemo na 4 enako široke trakove.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Testo skupaj s papirjem za peko položimo na pekač in pečemo v segreti pečici približno 15 minut.

3

Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Kuhamo jih v malo vode, da se zmehčajo in začenjajo dobivati kašasto obliko. Sladkamo jih po okusu in začinimo s cimetom. Ko se ohladijo, z njimi premažemo dva pečena trakova in ju pokrijemo s preostalima dvema trakovoma.

4

Beljaka stepemo v trd sneg in vanj vmešamo sladkor. Razporedimo ga v kepicah po testu tako, da ima vsak kos pite, ko jo razrežemo, svojo sneženo kapico. Vse skupaj damo nazaj v pečico in na hitro zapečemo.

Nasvet

Beljakove kapice lahko okrasimo z naribano čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.