Kaj boste skuhali danes?
Kukiji z oreščki makadamija in brusnicami
Kukiji z oreščki makadamija in brusnicami
Sestavine
- 40 dag nasekljane bele čokolade
- 20 dag masla
- 2 jajci
- 10 dag svetlega sladkorja muskovado
- 17 dag rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljine arome
- 35 dag moke
- 2 žlički pecilnega praška
- žlička cimeta
- 10 dag suhih brusnic
- 10 dag nasekljanih oreščkov makadamija
- maslo za pekač
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 40 dag nasekljane bele čokolade
- 20 dag masla
- 2 jajci
- 10 dag svetlega sladkorja muskovado
- 17 dag rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljine arome
- 35 dag moke
- 2 žlički pecilnega praška
- žlička cimeta
- 10 dag suhih brusnic
- 10 dag nasekljanih oreščkov makadamija
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ˚C. Raztopimo 17 dag čokolade in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno čokolado, maslo, jajca, obe vrsti sladkorja in aromo z električnim mešalnikom stepemo, da dobimo kremasto mešanico. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, cimet in brusnice. Vmešamo še dve tretjini preostale nasekljane čokolade in prav toliko oreščkov. Premešamo, da dobimo trdo testo.
Z jedilno žlico ali žlico za sladoled testo razdelimo na velik nizek namaščen pekač; pazimo, da je vmes dovolj prostora. Posujemo jih s preostalo čokolado in oreščki ter pečemo 12 minut, da postanejo svetlorjave barve. Pustimo jih še minuto ali dve na pekaču, da se utrdijo, nato jih ohladimo na kuhinjski rešetki. Tako spečemo še preostalo testo.
Za v zamrzovalnik
Surove piškote lahko tudi zamrznemo tako, da jih damo na pekaču v zamrzovalnik. Ko dovolj zamrznejo, jih v kuhinjsko vrečko položimo v plasteh, ločenih s kosi papirja za peko. V zamrzovalniku jih lahko pustimo do 3 mesece. Zamrznjene pečemo 15 do 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Riž z divjimi gobami, skuto, rožmarinom in timijanom
Rižota z gobami bo odlična tudi s suhimi jurčki
Jagnječji burgerji s špinačo in skuto
Komplet za jabolčne piškote
Kozarec s sestavinami za piškote je lahko popolno in pozorno darilo.