© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piscanec z limeto in kokosovo skorjico

Sestavine

  • 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • lupina in sok 2 limet
  • 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
  • 1 žlička čilija v prahu (po želji)
  • 50 g kokosove moke
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • lupina in sok 2 limet
  • 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
  • 1 žlička čilija v prahu (po želji)
  • 50 g kokosove moke
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.

Specimo jih na zalogo

Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.