Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.
Specimo jih na zalogo
Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.