Kaj boste skuhali danes?
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Piščanec z limeto in kokosovo skorjico
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Piškoti, ki so jih včasih pekli vsi, danes pa so prava redkost
Ko maslo še ni bilo tako dostopno, so gospodinje tudi za peko piškotov tradicionalno uporabljale svinjsko mast. Jasno je, da so se kar topili v ustih.
Top 5 sladic v kozarčkih za praznična druženja
Okronajte praznično druženje z odlično sladico v kozarčkih. Izbrali smo pet čudovitih sladic za vsak okus, ki jih pripravimo brez čakanja, da se sprosti prostor v pečici.
Mini trik za okusnejši česen
Ob sekljanju česna se sproži kemična reakcija, ki jo zavohamo že z razdalje. Z drobnim trikom bo aroma česna še intenzivnejša, a bolj zaokrožena in bogatejša.
Sestavine
- 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
- lupina in sok 2 limet
- 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 50 g kokosove moke
- 1 žlica rastlinskega olja
- sol
- poper
- krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.
Specimo jih na zalogo
Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Frika
Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh