© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Piščanec z limeto in kokosovo skorjico

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piscanec z limeto in kokosovo skorjico

Sestavine

  • 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • lupina in sok 2 limet
  • 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
  • 1 žlička čilija v prahu (po želji)
  • 50 g kokosove moke
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo

Sestavine

  • 8 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • lupina in sok 2 limet
  • 2 žlički srednje pekočega karija v prahu ali garam masale
  • 1 žlička čilija v prahu (po želji)
  • 50 g kokosove moke
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sol
  • poper
  • krhlji limete, mangov čatni in riž, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančja stegna damo v skledo skupaj z nastrgano limetino lupino in sokom, karijem, čilijem, soljo in poprom. Temeljito premešamo, nato kose piščanca povaljamo v kokosovi moki. Položimo jih na kovinsko mrežico, ki smo jo postavili v plitev pekač, jih pokapamo z oljem in pečemo 25 minut, da so tudi znotraj mehki in prepečeni. Po želji jih postrežemo z mangovim čatnijem, krhlji limete in rižem.

Specimo jih na zalogo

Poleg stegen specimo še 8 krač – in že ima vsa družina malico za naslednji dan.

Priljubljeni recepti

Marelični drobljenec z mandlji

Marelični drobljenec bo priklical spomine na poletje

Enostavno

Banana split s soljeno karamelno omako

Legendarna klasika - tokrat pripravljena na žaru.

30 min
Enostavno

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Jagodna marmelada

S sočnimi koščki jagod - kakor nalašč za kolače in opečen kruh

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.