Kaj boste skuhali danes?
Piščanec v globokem olju
Piščanec v globokem olju
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kosti
- olje
- 1 vejica rožmarina
- 4 stroki česna
- 1 čebula ali 2 šalotki
- nekaj zrn črnega popra
- belo vino ali voda
Postopek
V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1 cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.
Nasvet
Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov