© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec v globokem olju

Piščanec v globokem olju

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piščanec v globokem olju

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti
  • olje
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula ali 2 šalotki
  • nekaj zrn črnega popra
  • belo vino ali voda
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti
  • olje
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula ali 2 šalotki
  • nekaj zrn črnega popra
  • belo vino ali voda

Postopek

1

V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1  cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.

Nasvet

Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.

Priljubljeni recepti

Jelenčkove palačinke

Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

25 min
Enostavno

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Čokoladna krema

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.