
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako

Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi solimo in v široki ponvi na olju popečemo. Na vsaki strani jih pečemo 5 minut. Medtem operemo krompir, ga skrtačimo in narežemo na tanke kolobarje. Dodamo jih k piščancu in dobro premešamo. Dolijemo piščančjo osnovo, ponev pokrijemo in dušimo približno 10 minut, da se krompir skoraj do konca skuha.
Posodo odkrijemo, temperaturo zvišamo na največjo in tekočino pokuhamo skoraj do konca, toliko, da le pokriva dno ponve. V ponev dodamo narezano zelenjavo, pokrijemo in kuhamo 5 do 6 minut, da zelenjava ostane še čvrsta.
Dodamo kislo smetano, da se naredi kremna omaka, in začinimo po želji. Na koncu v omako vmešamo še grobo nasekljane liste pehtrana.
Nasvet
Če smo ljubitelji gorčične omake, vmešamo poleg kisle smetane tudi žlico polnozrnate gorčice.