Kaj boste skuhali danes?
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi solimo in v široki ponvi na olju popečemo. Na vsaki strani jih pečemo 5 minut. Medtem operemo krompir, ga skrtačimo in narežemo na tanke kolobarje. Dodamo jih k piščancu in dobro premešamo. Dolijemo piščančjo osnovo, ponev pokrijemo in dušimo približno 10 minut, da se krompir skoraj do konca skuha.
Posodo odkrijemo, temperaturo zvišamo na največjo in tekočino pokuhamo skoraj do konca, toliko, da le pokriva dno ponve. V ponev dodamo narezano zelenjavo, pokrijemo in kuhamo 5 do 6 minut, da zelenjava ostane še čvrsta.
Dodamo kislo smetano, da se naredi kremna omaka, in začinimo po želji. Na koncu v omako vmešamo še grobo nasekljane liste pehtrana.
Nasvet
Če smo ljubitelji gorčične omake, vmešamo poleg kisle smetane tudi žlico polnozrnate gorčice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brodet
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Koprivna juha s praženimi krompirjevimi kockami
Iz zdravilnih kopriv se lahko pripravi tudi okusna juha.
Božični puran s prilogo iz suhih sliv in jabolčnimi krhlji
Za božič se spodobi slavnostna pojedina.