
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako

Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi solimo in v široki ponvi na olju popečemo. Na vsaki strani jih pečemo 5 minut. Medtem operemo krompir, ga skrtačimo in narežemo na tanke kolobarje. Dodamo jih k piščancu in dobro premešamo. Dolijemo piščančjo osnovo, ponev pokrijemo in dušimo približno 10 minut, da se krompir skoraj do konca skuha.
Posodo odkrijemo, temperaturo zvišamo na največjo in tekočino pokuhamo skoraj do konca, toliko, da le pokriva dno ponve. V ponev dodamo narezano zelenjavo, pokrijemo in kuhamo 5 do 6 minut, da zelenjava ostane še čvrsta.
Dodamo kislo smetano, da se naredi kremna omaka, in začinimo po želji. Na koncu v omako vmešamo še grobo nasekljane liste pehtrana.
Nasvet
Če smo ljubitelji gorčične omake, vmešamo poleg kisle smetane tudi žlico polnozrnate gorčice.