© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Testenine z račjim ragujem po beneško

Slavne beneške testenine z račjim ragujem so specialiteta, ki se ji ni moč upreti

Testenine z račjim ragujem po beneško

Slavne beneške testenine z račjim ragujem so specialiteta, ki se ji ni moč upreti

Čas priprave 2 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
venetian duck ragupasta fantasticaweekend

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 račja bedra
  • 2 čebuli
  • 2 velika stroka česna
  • 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
  • 2 žlički moke
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2,5 dl piščančje osnove
  • 3 rožmarinove vejice
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici mleka
  • 600 g testenin paccheri* (lahko jih nadomestimo s širokimi rezanci)
  • nariban parmezan, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 račja bedra
  • 2 čebuli
  • 2 velika stroka česna
  • 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
  • 2 žlički moke
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2,5 dl piščančje osnove
  • 3 rožmarinove vejice
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici mleka
  • 600 g testenin paccheri* (lahko jih nadomestimo s širokimi rezanci)
  • nariban parmezan, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Z rožmarinovih vejic osmukamo lističe in jih sesekljamo. V veliki kozici segrejemo olje in račja bedra z vseh strani opečemo; pečemo jih približno 10 minut. Bedra vzamemo iz kozice in prihranimo. V kozico stresemo čebulo in jo približno 5 minut pražimo, nato dodamo česen in pražimo, da zadiši. Vmešamo še cimet in moko, pražimo še minuto, nato v kozico vrnemo račja bedra, prilijemo vino, jušno osnovo in nasekljan paradižnik. Solimo in popramo, dodamo sladkor, rožmarin in lovor. Zavremo, zmanjšamo temperaturo, kozico pokrijemo in kuhljamo 2 uri; občasno premešamo.

2

Iz omake previdno vzamemo račja bedra in jih damo na pladenj. Iz njih odstranimo vso morebitno maščobo, nato meso z dvojimi vilicami natrgamo na koščke, kosti pa zavržemo. Meso vrnemo v omako, dodamo mleko in kuhljamo nepokrito še 10 do 15 minut.

3

Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in nekaj vode prihranimo. Testenine stresemo v ragu, premešamo in kuhamo še minuto. Če se nam zdi jed presuha, ji dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Ragu razdelimo na krožnike in postrežemo s parmezanom.

Nasvet

*Paccheri so tradicionalne neapeljske testenine v obliki cevi, podobne testeninam za kanelone, vendar veliko krajše. Postrežejo jih z gostimi omakami ali pa jih nadevajo, tako kot kanelone.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.