© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z račjim ragujem po beneško

Slavne beneške testenine z račjim ragujem so specialiteta, ki se ji ni moč upreti

Testenine z račjim ragujem po beneško

Slavne beneške testenine z račjim ragujem so specialiteta, ki se ji ni moč upreti

Čas priprave 2 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
venetian duck ragupasta fantasticaweekend

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 račja bedra
  • 2 čebuli
  • 2 velika stroka česna
  • 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
  • 2 žlički moke
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2,5 dl piščančje osnove
  • 3 rožmarinove vejice
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici mleka
  • 600 g testenin paccheri* (lahko jih nadomestimo s širokimi rezanci)
  • nariban parmezan, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 račja bedra
  • 2 čebuli
  • 2 velika stroka česna
  • 1–2 žlički mletega cimeta (po okusu)
  • 2 žlički moke
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 2,5 dl piščančje osnove
  • 3 rožmarinove vejice
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici mleka
  • 600 g testenin paccheri* (lahko jih nadomestimo s širokimi rezanci)
  • nariban parmezan, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Z rožmarinovih vejic osmukamo lističe in jih sesekljamo. V veliki kozici segrejemo olje in račja bedra z vseh strani opečemo; pečemo jih približno 10 minut. Bedra vzamemo iz kozice in prihranimo. V kozico stresemo čebulo in jo približno 5 minut pražimo, nato dodamo česen in pražimo, da zadiši. Vmešamo še cimet in moko, pražimo še minuto, nato v kozico vrnemo račja bedra, prilijemo vino, jušno osnovo in nasekljan paradižnik. Solimo in popramo, dodamo sladkor, rožmarin in lovor. Zavremo, zmanjšamo temperaturo, kozico pokrijemo in kuhljamo 2 uri; občasno premešamo.

2

Iz omake previdno vzamemo račja bedra in jih damo na pladenj. Iz njih odstranimo vso morebitno maščobo, nato meso z dvojimi vilicami natrgamo na koščke, kosti pa zavržemo. Meso vrnemo v omako, dodamo mleko in kuhljamo nepokrito še 10 do 15 minut.

3

Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in nekaj vode prihranimo. Testenine stresemo v ragu, premešamo in kuhamo še minuto. Če se nam zdi jed presuha, ji dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Ragu razdelimo na krožnike in postrežemo s parmezanom.

Nasvet

*Paccheri so tradicionalne neapeljske testenine v obliki cevi, podobne testeninam za kanelone, vendar veliko krajše. Postrežejo jih z gostimi omakami ali pa jih nadevajo, tako kot kanelone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.