
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico

Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice
Postopek
Krompir narežemo na kocke in damo kuhat v osoljeno vodo. Medtem olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi spenimo polovico masla in na njem 15 do 20 minut počasi pražimo čebulo, da se popolnoma zmehča in porumeni. Občasno premešamo. Čebulo preložimo na krožnik in prihranimo.
Kuhan krompir odcedimo, počakamo, da preostala tekočina izpari, in ga z mlekom in obema gorčicama pretlačimo. Dosolimo, če je treba, in popramo po želji.
Skrbno očiščena jetra solimo in popramo. V ponev damo preostalo maslo, in ko se speni, dodamo jetra in jih pražimo 2 do 4 minute na vsaki strani. V notranjosti morajo še vedno biti rožnata.
Dodamo šeri, pustimo, da pol minute brbota, nato dodamo prepraženo čebulo in jušno osnovo. Premešamo in zavremo, nato temperaturo zmanjšamo, in dušimo minuto ali dve, da se omaka malo reducira in takoj postrežemo s pirejem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososovi takosi z limetinim prelivom
Slastni takosi, ki skrivajo v sebi polno svežine.
Piščančja kremna juha
Čokoladni kipnik s temnim pivom in suhimi slivami
Čokolada, temno pivo in suhe slive - odlična kombinacija, kdo bi si mislil!