Kaj boste skuhali danes?
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico
Piščančja jetra s pirejem z gorčico
Piščančja jetrca in pire za nasitno malico
Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 300 g piščančjih jeter
- 40 g masla
- 2 čebuli
- 2 žlici suhega šerija
- 1 dl piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
pire z gorčico
- 450 g olupljenega krompirja
- ½ dl mleka
- ½ žlice polnozrnate gorčice
- 1 žlička dijonske gorčice
Postopek
Krompir narežemo na kocke in damo kuhat v osoljeno vodo. Medtem olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi spenimo polovico masla in na njem 15 do 20 minut počasi pražimo čebulo, da se popolnoma zmehča in porumeni. Občasno premešamo. Čebulo preložimo na krožnik in prihranimo.
Kuhan krompir odcedimo, počakamo, da preostala tekočina izpari, in ga z mlekom in obema gorčicama pretlačimo. Dosolimo, če je treba, in popramo po želji.
Skrbno očiščena jetra solimo in popramo. V ponev damo preostalo maslo, in ko se speni, dodamo jetra in jih pražimo 2 do 4 minute na vsaki strani. V notranjosti morajo še vedno biti rožnata.
Dodamo šeri, pustimo, da pol minute brbota, nato dodamo prepraženo čebulo in jušno osnovo. Premešamo in zavremo, nato temperaturo zmanjšamo, in dušimo minuto ali dve, da se omaka malo reducira in takoj postrežemo s pirejem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kumarična solata s popečeno tunino
Slastna in sveža poletna solata s kumarami in tunino