
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Postopek
Podolgovat model velikosti 16 x 10 cm obložimo z močno prozorno kuhinjsko folijo. Odrežemo 5 mm debelo rezino biskvita in ga pritisnemo ob dno modla. Nič ne de, če bomo morali biskvitno plast pokrpati, ko bo sladica gotova, tega ne bo opaziti.
Na biskvit razporedimo mangov sorbet, ga poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Ponovimo s plastjo vaniljevega sladoleda, nato nanj položimo drugo plast biskvita. Stopimo čokolado in z njo prelijemo drugo plast biskvita. Zamrznemo za 10 minut, nato pazljivo dodamo plast malinovega sorbeta in nanj zadnjo plast biskvita. Vse skupaj pokrijemo s prozorno folijo in do postrežbe zamrznemo.
Sladico zvrnemo iz modla na servirni krožnik in odluščimo folijo. Okrasimo s stepeno smetano in kandiranimi češnjami. Počakamo 10 minut, nato sladico z nazobčanim nožem narežemo na rezine.