
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras

Pripravite najboljši espresso tonik za poletno osvežitev in poživitev
Espresso tonik, svetovna kavna uspešnica, je pred leti na dolg poletni dan izumil nek švedski barista. Je pred vami dolg dan? Popestrite si ga s to fino pijačo.

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Postopek
Podolgovat model velikosti 16 x 10 cm obložimo z močno prozorno kuhinjsko folijo. Odrežemo 5 mm debelo rezino biskvita in ga pritisnemo ob dno modla. Nič ne de, če bomo morali biskvitno plast pokrpati, ko bo sladica gotova, tega ne bo opaziti.
Na biskvit razporedimo mangov sorbet, ga poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Ponovimo s plastjo vaniljevega sladoleda, nato nanj položimo drugo plast biskvita. Stopimo čokolado in z njo prelijemo drugo plast biskvita. Zamrznemo za 10 minut, nato pazljivo dodamo plast malinovega sorbeta in nanj zadnjo plast biskvita. Vse skupaj pokrijemo s prozorno folijo in do postrežbe zamrznemo.
Sladico zvrnemo iz modla na servirni krožnik in odluščimo folijo. Okrasimo s stepeno smetano in kandiranimi češnjami. Počakamo 10 minut, nato sladico z nazobčanim nožem narežemo na rezine.