© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pisane sladoledne rezine

Pisane sladoledne rezine

Čas priprave 30 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
August_Cover_option_2

Sestavine

  • 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
  • 4 dl mangovega sorbeta
  • 5 dl vaniljevega sladoleda
  • 50 g temne čokolade
  • 5 dl malinovega sorbeta
  • 1,5 dl sladke smetane
  • kandirane češnje za okras

Sestavine

  • 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
  • 4 dl mangovega sorbeta
  • 5 dl vaniljevega sladoleda
  • 50 g temne čokolade
  • 5 dl malinovega sorbeta
  • 1,5 dl sladke smetane
  • kandirane češnje za okras

Postopek

1

Podolgovat model velikosti 16 x 10 cm obložimo z močno prozorno kuhinjsko folijo. Odrežemo 5 mm debelo rezino biskvita in ga pritisnemo ob dno modla. Nič ne de, če bomo morali biskvitno plast pokrpati, ko bo sladica gotova, tega ne bo opaziti.

2

Na biskvit razporedimo mangov sorbet, ga poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Ponovimo s plastjo vaniljevega sladoleda, nato nanj položimo drugo plast biskvita. Stopimo čokolado in z njo prelijemo drugo plast biskvita. Zamrznemo za 10 minut, nato pazljivo dodamo plast malinovega sorbeta in nanj zadnjo plast biskvita. Vse skupaj pokrijemo s prozorno folijo in do postrežbe zamrznemo.

3

Sladico zvrnemo iz modla na servirni krožnik in odluščimo folijo. Okrasimo s stepeno smetano in kandiranimi češnjami. Počakamo 10 minut, nato sladico z nazobčanim nožem narežemo na rezine.

Nasvet

Recepta za mangov in malinov sorbet najdete na www.dobertek.com. Namesto mangovega in malinovega sorbeta sicer lahko uporabimo tudi druge sadne sorbete.

Priljubljeni recepti

Pečena gobova rižota s timijanom

S suhimi jurčki in svežimi lisičkami

40 min
Enostavno

Jagodni zavitek

Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.