Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- 300 g limonovega ali drugega biskvitnega kolača
- 4 dl mangovega sorbeta
- 5 dl vaniljevega sladoleda
- 50 g temne čokolade
- 5 dl malinovega sorbeta
- 1,5 dl sladke smetane
- kandirane češnje za okras
Postopek
Podolgovat model velikosti 16 x 10 cm obložimo z močno prozorno kuhinjsko folijo. Odrežemo 5 mm debelo rezino biskvita in ga pritisnemo ob dno modla. Nič ne de, če bomo morali biskvitno plast pokrpati, ko bo sladica gotova, tega ne bo opaziti.
Na biskvit razporedimo mangov sorbet, ga poravnamo s hrbtno stranjo žlice in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Ponovimo s plastjo vaniljevega sladoleda, nato nanj položimo drugo plast biskvita. Stopimo čokolado in z njo prelijemo drugo plast biskvita. Zamrznemo za 10 minut, nato pazljivo dodamo plast malinovega sorbeta in nanj zadnjo plast biskvita. Vse skupaj pokrijemo s prozorno folijo in do postrežbe zamrznemo.
Sladico zvrnemo iz modla na servirni krožnik in odluščimo folijo. Okrasimo s stepeno smetano in kandiranimi češnjami. Počakamo 10 minut, nato sladico z nazobčanim nožem narežemo na rezine.