
Kaj boste skuhali danes?
Barvita juha po indijsko
Pikantna juha z bučo, rižem basmati in jabolki. Odlično se ujame z žličko jogurta.
Barvita juha po indijsko
Pikantna juha z bučo, rižem basmati in jabolki. Odlično se ujame z žličko jogurta.

Sestavine
- 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
- 2 čebuli
- 2 jabolki
- 3 stebla zelene
- ½ majhne maslene buče
- 2–3 žlice karija (glede na to, kako pikantno nam je všeč)
- ½ žlice mletega cimeta
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 1,5 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- 150 g riža basmati
- šopek peteršilja
- 3 žlice mangovega čatnija
- sol
- poper
- navadni jogurt, ko postrežemo
- mangov čatni, ko postrežemo (po želji)

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega ali repičnega olja
- 2 čebuli
- 2 jabolki
- 3 stebla zelene
- ½ majhne maslene buče
- 2–3 žlice karija (glede na to, kako pikantno nam je všeč)
- ½ žlice mletega cimeta
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) nasekljanega paradižnika
- 1,5 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- 150 g riža basmati
- šopek peteršilja
- 3 žlice mangovega čatnija
- sol
- poper
- navadni jogurt, ko postrežemo
- mangov čatni, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pripravimo zelenjavo. Nasekljamo čebulo, zeleno in peteršilj. Jabolki olupimo in ju prav tako nasekljamo. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na manjše koščke. V velikem loncu segrejemo olje. Dodamo čebulo, jabolka, zeleno in ščep soli. Pražimo 10 minut, občasno premešamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo bučo, kari, cimet in mleti črni poper. Pražimo še dve minuti, premešamo ter dodamo paradižnik in jušno osnovo. Pokrijemo in počasi kuhamo 15 minut.
Zelenjava bi morala biti zdaj mehka, vendar ne razkuhana. Primešamo riž, ponovno pokrijemo in kuhljamo nadaljnjih 12 minut, da se riž skuha. Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo. Vmešamo peteršilj in mangov čatni ter postrežemo v skodelicah z jogurtom in po želji dodatnim mangovim čatnijem na vrhu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pšenična »rižota« s piščancem in zelenjavo
Pečeni jagenjček s hrustljavimi zeliščnimi drobtinami in krompirjem z limono in zelišči
Za velikonočno nedeljo se spodobi slasten pečeni jagenjček!