Kaj boste skuhali danes?
Pečenice s kolerabo in javorovim sirupom
Pečenice s kolerabo in javorovim sirupom
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- nekaj vejic timijana
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički rdečega vinskega kisa
- 900 g kolerabe
- 2 rdeči čebuli
- 4 pari pečenic
- 3 kiselkasta jabolka, na primer granny smith ali pink lady
Sirove kroglice, ki očarajo – zdravo in božansko dobro
Super zdrave in neverjetno okusne: brokolijeve kroglice s sirom čedar, ki so po odzivu na spletu prava kulinarična uspešnica.
Namaz, za katerega niste vedeli, da ga potrebujete
Vedno znova nas osupne, česa vsega se domislijo na internetu. Novi sladki hit – slasten namaz iz rogljičkov, ki se odlično obnese tudi kot praznično darilo.
Bi raje spekli to sladico ali prekolesarili 1200 km?
Sladica z nenavadnim imenom Pariz–Brest skriva zanimivo zgodbo. Navdušenci nad kolesarstvom ste jo gotovo takoj povezali z najstarejšim kolesarskim maratonom na svetu.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- nekaj vejic timijana
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički rdečega vinskega kisa
- 900 g kolerabe
- 2 rdeči čebuli
- 4 pari pečenic
- 3 kiselkasta jabolka, na primer granny smith ali pink lady
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Zmešamo olje, javorov sirup, osmukane lističe timijana, kumin, rdeč vinski kis, sol in poper. Kolerabo olupimo in narežemo na 3 cm velike kose, čebulo narežemo na krhlje in oboje pomešamo z mešanico javorovega sirupa. Zelenjavo razprostremo po velikem plitvem pekaču in jo pečemo 15 minut.
Nato v pekač dodamo klobase in jabolka, ki smo jih narezali na krhlje in jim odstranili peščišča, ter pečemo še 30 do 45 minut, da so zelenjava in jabolka mehka in karamelizirajo, klobase pa so pečene; sredi peke pomešamo. Postrežemo s poljubno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!