Kaj boste skuhali danes?
Pečenice s kolerabo in javorovim sirupom
Pečenice s kolerabo in javorovim sirupom
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- nekaj vejic timijana
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički rdečega vinskega kisa
- 900 g kolerabe
- 2 rdeči čebuli
- 4 pari pečenic
- 3 kiselkasta jabolka, na primer granny smith ali pink lady
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- nekaj vejic timijana
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički rdečega vinskega kisa
- 900 g kolerabe
- 2 rdeči čebuli
- 4 pari pečenic
- 3 kiselkasta jabolka, na primer granny smith ali pink lady
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Zmešamo olje, javorov sirup, osmukane lističe timijana, kumin, rdeč vinski kis, sol in poper. Kolerabo olupimo in narežemo na 3 cm velike kose, čebulo narežemo na krhlje in oboje pomešamo z mešanico javorovega sirupa. Zelenjavo razprostremo po velikem plitvem pekaču in jo pečemo 15 minut.
Nato v pekač dodamo klobase in jabolka, ki smo jih narezali na krhlje in jim odstranili peščišča, ter pečemo še 30 do 45 minut, da so zelenjava in jabolka mehka in karamelizirajo, klobase pa so pečene; sredi peke pomešamo. Postrežemo s poljubno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Divja zelišča v solati
Hitro pečeno jagnječje stegno
Pečeni sir brie z želejem in orehi
Pilav – riž s piščancem in zelenjavo
Pilav je orientalska različica rižote, najpogosteje z mesom.