Kaj boste skuhali danes?
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Topinambur 20 minut namakamo v vodi, da odstopi nečistoča, nato ga ostrgamo z žičnato gobico in pazimo, da ostranimo vso prst. Manjše gomolje razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine in jih damo v pekač. Priložimo glavico česna, ki smo jo prečno prerezali, in rožmarin. Pokapamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 45 do 50 minut, da je topinambur znotraj mehak, zunaj pa hrustljav.
Česen iztisnemo iz kožic in ga pomešamo s topinamburjem skupaj z muškatnim cvetom, maslom in limonovim sokom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Super rjavčki
Testenine s školjkami na rdeče
Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika
Ocvrta borova gliva z zeliščno omako
Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.