Kaj boste skuhali danes?
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Topinambur 20 minut namakamo v vodi, da odstopi nečistoča, nato ga ostrgamo z žičnato gobico in pazimo, da ostranimo vso prst. Manjše gomolje razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine in jih damo v pekač. Priložimo glavico česna, ki smo jo prečno prerezali, in rožmarin. Pokapamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 45 do 50 minut, da je topinambur znotraj mehak, zunaj pa hrustljav.
Česen iztisnemo iz kožic in ga pomešamo s topinamburjem skupaj z muškatnim cvetom, maslom in limonovim sokom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Velika bučka, polnjena z mletim mesom
Ko bučka postane buča, jo je najbolje nadevati in speči v pečici!