© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom

Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom

Čas priprave 1 h 10 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 800 g topinamburja
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 3 žlice repičnega olja
  • ščep mletega muškatnega cveta
  • 20 g masla
  • 2 žlički limonovega soka

Sestavine

  • 800 g topinamburja
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 3 žlice repičnega olja
  • ščep mletega muškatnega cveta
  • 20 g masla
  • 2 žlički limonovega soka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Topinambur 20 minut namakamo v vodi, da odstopi nečistoča, nato ga ostrgamo z žičnato gobico in pazimo, da ostranimo vso prst. Manjše gomolje razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine in jih damo v pekač. Priložimo glavico česna, ki smo jo prečno prerezali, in rožmarin. Pokapamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 45 do 50 minut, da je topinambur znotraj mehak, zunaj pa hrustljav.

2

Česen iztisnemo iz kožic in ga pomešamo s topinamburjem skupaj z muškatnim cvetom, maslom in limonovim sokom.

Priljubljeni recepti

Super rjavčki

45 min
Enostavno

Testenine s školjkami na rdeče

Za ljubitelje morskih jedi bo kot nalašč ta italijanska klasika

Enostavno

Ocvrta borova gliva z zeliščno omako

Kosilo, ki si ga lahko na sprehodu v gozd sami najdete.

15 min
Enostavno

Rižota z divjimi zelišči

Rižota z zdravilnimi zelišči, ki jih lahko sami naberemo.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.