Kaj boste skuhali danes?
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 800 g topinamburja
- 1 glavica česna
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 3 žlice repičnega olja
- ščep mletega muškatnega cveta
- 20 g masla
- 2 žlički limonovega soka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Topinambur 20 minut namakamo v vodi, da odstopi nečistoča, nato ga ostrgamo z žičnato gobico in pazimo, da ostranimo vso prst. Manjše gomolje razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine in jih damo v pekač. Priložimo glavico česna, ki smo jo prečno prerezali, in rožmarin. Pokapamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 45 do 50 minut, da je topinambur znotraj mehak, zunaj pa hrustljav.
Česen iztisnemo iz kožic in ga pomešamo s topinamburjem skupaj z muškatnim cvetom, maslom in limonovim sokom.