© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom

Hrustljav topinambur s pečenim česnom in rožmarinom

Čas priprave 1 h 10 min + namakanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 800 g topinamburja
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 3 žlice repičnega olja
  • ščep mletega muškatnega cveta
  • 20 g masla
  • 2 žlički limonovega soka

Sestavine

  • 800 g topinamburja
  • 1 glavica česna
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 3 žlice repičnega olja
  • ščep mletega muškatnega cveta
  • 20 g masla
  • 2 žlički limonovega soka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Topinambur 20 minut namakamo v vodi, da odstopi nečistoča, nato ga ostrgamo z žičnato gobico in pazimo, da ostranimo vso prst. Manjše gomolje razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine in jih damo v pekač. Priložimo glavico česna, ki smo jo prečno prerezali, in rožmarin. Pokapamo z oljčnim oljem, solimo in popramo. Pečemo 45 do 50 minut, da je topinambur znotraj mehak, zunaj pa hrustljav.

2

Česen iztisnemo iz kožic in ga pomešamo s topinamburjem skupaj z muškatnim cvetom, maslom in limonovim sokom.

Priljubljeni recepti

Polnjeni ohrovtovi listi z rižem in kostanjem

Domiselna vegetarijanska jed

1 h 45 min
Enostavno

Lososovi burgerji s hrenom

Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave

30 min
Enostavno

Jagode s pomarančnim likerjem

Malce pijane marinirane jagode s citrusnim nadihom

5 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.