Kaj boste skuhali danes?
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.
V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35 do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.
Dulce de leche
Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami, mariniranimi v sladkorju, in belo čokolado
Puranja mineštra
Testenine z rdečo peso in lososom po skandinavsko
Barvita testeninska solata, kot bi jo pripravili na severu