
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.
V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35 do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.
Dulce de leche
Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.