© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Čas priprave 15 min + 4h zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI561605@6Goodfood 008298

Sestavine

  • 250 g gozdnih jagod
  • 150 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 dl desertnega vina
  • 5 dl crème fraîche
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 250 g gozdnih jagod
  • 150 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 dl desertnega vina
  • 5 dl crème fraîche

Postopek

1

Dve tretjini jagod damo v plitvo po – sodo in jih posujemo s 50 g sladkorja, prelijemo z vinom in pustimo, da se marinirajo, medtem pa stepemo crème fraîche.

2

Preostali sladkor in crème fraîche damo v skledo in stepemo, da dobimo gosto mešanico. Z lopatico nežno vmešamo jagode z vinom. Naložimo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, da zamrzne, a sladoled še vedno lahko zajemamo z žlico. Postrežemo ga v ohlajenih skledicah, posutega s preostalimi jagodami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.