
Pijan sladoled iz gozdnih jagod
Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Sestavine
- 250 g gozdnih jagod
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 dl desertnega vina
- 5 dl crème fraîche

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 250 g gozdnih jagod
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 dl desertnega vina
- 5 dl crème fraîche
Postopek
Dve tretjini jagod damo v plitvo po – sodo in jih posujemo s 50 g sladkorja, prelijemo z vinom in pustimo, da se marinirajo, medtem pa stepemo crème fraîche.
Preostali sladkor in crème fraîche damo v skledo in stepemo, da dobimo gosto mešanico. Z lopatico nežno vmešamo jagode z vinom. Naložimo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, da zamrzne, a sladoled še vedno lahko zajemamo z žlico. Postrežemo ga v ohlajenih skledicah, posutega s preostalimi jagodami.