
Kaj boste skuhali danes?
Pijan sladoled iz gozdnih jagod
Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Sestavine
- 250 g gozdnih jagod
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 dl desertnega vina
- 5 dl crème fraîche

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 250 g gozdnih jagod
- 150 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 dl desertnega vina
- 5 dl crème fraîche
Postopek
Dve tretjini jagod damo v plitvo po – sodo in jih posujemo s 50 g sladkorja, prelijemo z vinom in pustimo, da se marinirajo, medtem pa stepemo crème fraîche.
Preostali sladkor in crème fraîche damo v skledo in stepemo, da dobimo gosto mešanico. Z lopatico nežno vmešamo jagode z vinom. Naložimo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, da zamrzne, a sladoled še vedno lahko zajemamo z žlico. Postrežemo ga v ohlajenih skledicah, posutega s preostalimi jagodami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!