© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lososova pita

Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom

Lososova pita

Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smoked salmon souffle tartlet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 200 g krhkega testa
  • moka za delovno površino
  • sesekljan koper za posip

nadev

  • 50 g moke
  • 50 g masla
  • 3 dl mleka
  • 3 velika jajca
  • lupina ½ limone
  • 1 žlica sesekljanega kopra
  • sol
  • poper
  • 100 g prekajenega lososa (rezine)
  • 150 g drobljivega kozjega sira
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g krhkega testa
  • moka za delovno površino
  • sesekljan koper za posip

nadev

  • 50 g moke
  • 50 g masla
  • 3 dl mleka
  • 3 velika jajca
  • lupina ½ limone
  • 1 žlica sesekljanega kopra
  • sol
  • poper
  • 100 g prekajenega lososa (rezine)
  • 150 g drobljivega kozjega sira

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krhko testo razvaljamo na pomokani delovni površini in z njim obložimo model za pite premera 22 cm; odvečno testo pustimo viseti čez rob modla. Testo obložimo s papirjem za peko, nanj vsujemo fižol in testo slepo pečemo 15 minut. Odstranimo papir in fižol ter pečemo še 10 minut.

2

Medtem pripravimo nadev. Rumenjake ločimo od beljakov. Maslo, moko in mleko damo v kozico. Mešanico segrevamo in pri tem vseskozi mešamo, da dobimo gosto, gladko omako. Vmešamo rumenjake, limonovo lupino in koper ter solimo in popramo.

3

V drugi skledi stepemo beljake v sneg in ga previdno vmešamo v omako.

4

Lososove rezine natrgamo na večje kose in jih polovico razporedimo skupaj s polovico kozjega sira na pečeno podlago za pito, prekrijemo s penasto omako in na njo razporedimo preostali losos in sir. Vrh posujemo s koprom. Pito pečemo 25 do 35 minut, da naraste in se zlato obarva. Pečeni odstranimo odvečno testo z roba. Pito postrežemo s krompirjevo solato s stročjim fižolom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.