© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami

Sestavine

  • 400 g svinjskega kareja brez kosti
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • majhna pest žajbljevih listov
  • sol in poper
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 žlici moke
  • 5 dl jabolčnika
  • 2 srednje veliki hruški
  • 1 dl sladke smetane
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g svinjskega kareja brez kosti
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • majhna pest žajbljevih listov
  • sol in poper
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 žlici moke
  • 5 dl jabolčnika
  • 2 srednje veliki hruški
  • 1 dl sladke smetane
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Postopek

1

Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2

Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.

3

Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.