
Kaj boste skuhali danes?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?

Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.
Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!