Kaj boste skuhali danes?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.
Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.