Kaj boste skuhali danes?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 400 g svinjskega kareja brez kosti
- 2 srednje veliki čebuli
- 2 stroka česna
- majhna pest žajbljevih listov
- sol in poper
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 žlici moke
- 5 dl jabolčnika
- 2 srednje veliki hruški
- 1 dl sladke smetane
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.
Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrenovi fritati v goveji juhi
Solata s krompirjem, stročjim fižolom in redkvicami
Kosmiči čez noč z malinami in arašidovim maslom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.