
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Peresniki z lososom, papriko in gobami

Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike
Postopek
Papriko očistimo semen in jo narežemo na kose. Gobe narežemo na rezine. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Šest minut, preden so kuhane, damo v vodo še lososova fileja.
V ponvi segrejemo olje ter popražimo pinjole. Dodamo papriko in pečemo, da se zmehča. Primešamo gobe in mešamo toliko časa, da se začenjajo mehčati, nato prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.
Ko so testenine skuhane, odstranimo lososova fileja in ju položimo na krožnik. Testenine odcedimo. Z vilicami raztrgamo fileja in ju vmešamo v zelenjavo, priložimo testenine in liste bazilike, začinimo s poprom, rahlo premešamo in postrežemo.