© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki z lososom, papriko in gobami

Peresniki z lososom, papriko in gobami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Everyday. Make it tonight. Superhealthy suppers. p34, 35, 36, 37Summer salmon pasta

Sestavine

  • 350 g testenin peresnikov
  • 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pinjol
  • 1 rdeča paprika
  • 300 g gob
  • pest listov bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 350 g testenin peresnikov
  • 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pinjol
  • 1 rdeča paprika
  • 300 g gob
  • pest listov bazilike

Postopek

1

Papriko očistimo semen in jo narežemo na kose. Gobe narežemo na rezine. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Šest minut, preden so kuhane, damo v vodo še lososova fileja.

2

V ponvi segrejemo olje ter popražimo pinjole. Dodamo papriko in pečemo, da se zmehča. Primešamo gobe in mešamo toliko časa, da se začenjajo mehčati, nato prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.

3

Ko so testenine skuhane, odstranimo lososova fileja in ju položimo na krožnik. Testenine odcedimo. Z vilicami raztrgamo fileja in ju vmešamo v zelenjavo, priložimo testenine in liste bazilike, začinimo s poprom, rahlo premešamo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.