© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Peresniki z lososom, papriko in gobami

Peresniki z lososom, papriko in gobami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Everyday. Make it tonight. Superhealthy suppers. p34, 35, 36, 37Summer salmon pasta

Sestavine

  • 350 g testenin peresnikov
  • 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pinjol
  • 1 rdeča paprika
  • 300 g gob
  • pest listov bazilike

Sestavine

  • 350 g testenin peresnikov
  • 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici pinjol
  • 1 rdeča paprika
  • 300 g gob
  • pest listov bazilike

Postopek

1

Papriko očistimo semen in jo narežemo na kose. Gobe narežemo na rezine. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Šest minut, preden so kuhane, damo v vodo še lososova fileja.

2

V ponvi segrejemo olje ter popražimo pinjole. Dodamo papriko in pečemo, da se zmehča. Primešamo gobe in mešamo toliko časa, da se začenjajo mehčati, nato prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.

3

Ko so testenine skuhane, odstranimo lososova fileja in ju položimo na krožnik. Testenine odcedimo. Z vilicami raztrgamo fileja in ju vmešamo v zelenjavo, priložimo testenine in liste bazilike, začinimo s poprom, rahlo premešamo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Katalonska jagnječja pečenka

Priprava hrane na žaru je pestra in zabavna, hkrati pa je idealna priložnost za druženje in klepet na prostem. Preizkusite recept iz naše uspešnice Weber – Velika knjiga peke na žaru 2.0.

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.