© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami

Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!

Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami

Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 žlica masla sobne temperature
  • 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
  • 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
  • 1 vaniljev strok
  • 200 g borovnic
  • 5 žlic balzamičnega kisa
  • vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 žlica masla sobne temperature
  • 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
  • 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
  • 1 vaniljev strok
  • 200 g borovnic
  • 5 žlic balzamičnega kisa
  • vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Ringloje ali slive razpolovimo in jim odstranimo koščice. Izberemo pekač, v katerega bomo lahko ringlojeve ali slivove polovice tesno zložili v eni plasti. Dno pekača namažemo z maslom in ga posujemo z 2 žlicama sladkorja, nato vanj položimo vaniljev strok, ki smo ga razpolovili po dolgem in počez (en kos stroka prihranimo). Zdaj v pekač razporedimo ringlojeve ali slivove polovice s prerezano stranjo navzdol in jih pokapamo z 2 žlicama vode. Pečemo 10 do 15 minut ali toliko časa, da je sadje zelo mehko.

2

Medtem v kozici zmešamo 75 g sladkorja, prihranjeni kos vaniljevega stroka, 150 g borovnic in balzamični kis. Vse skupaj segrejemo in pustimo živahno brbotati 8 do 10 minut ali toliko časa, da borovnice začnejo razpadati in nastane sirupasta omaka. Dodamo preostale borovnice in odstavimo.

3

Ko je sadje pečeno, ga obrnemo in prelijemo z borovničevo omako. Pustimo počivati vsaj 10 minut, nato pojemo toplo ali na sobni temperaturi. Zraven postrežemo še sladoled.

Priljubljeni recepti

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Enostavno

Panzerotti

Ocvrti nadevani kruhovi žepki

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.