© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami

Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!

Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami

Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 žlica masla sobne temperature
  • 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
  • 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
  • 1 vaniljev strok
  • 200 g borovnic
  • 5 žlic balzamičnega kisa
  • vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 žlica masla sobne temperature
  • 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
  • 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
  • 1 vaniljev strok
  • 200 g borovnic
  • 5 žlic balzamičnega kisa
  • vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Ringloje ali slive razpolovimo in jim odstranimo koščice. Izberemo pekač, v katerega bomo lahko ringlojeve ali slivove polovice tesno zložili v eni plasti. Dno pekača namažemo z maslom in ga posujemo z 2 žlicama sladkorja, nato vanj položimo vaniljev strok, ki smo ga razpolovili po dolgem in počez (en kos stroka prihranimo). Zdaj v pekač razporedimo ringlojeve ali slivove polovice s prerezano stranjo navzdol in jih pokapamo z 2 žlicama vode. Pečemo 10 do 15 minut ali toliko časa, da je sadje zelo mehko.

2

Medtem v kozici zmešamo 75 g sladkorja, prihranjeni kos vaniljevega stroka, 150 g borovnic in balzamični kis. Vse skupaj segrejemo in pustimo živahno brbotati 8 do 10 minut ali toliko časa, da borovnice začnejo razpadati in nastane sirupasta omaka. Dodamo preostale borovnice in odstavimo.

3

Ko je sadje pečeno, ga obrnemo in prelijemo z borovničevo omako. Pustimo počivati vsaj 10 minut, nato pojemo toplo ali na sobni temperaturi. Zraven postrežemo še sladoled.

Priljubljeni recepti

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Enostavno

Bučni kolački z rozinami

Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!

40 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.