Kaj boste skuhali danes?
Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami
Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!
Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami
Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!
Sestavine
- 1 žlica masla sobne temperature
- 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
- 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
- 1 vaniljev strok
- 200 g borovnic
- 5 žlic balzamičnega kisa
- vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 1 žlica masla sobne temperature
- 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
- 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
- 1 vaniljev strok
- 200 g borovnic
- 5 žlic balzamičnega kisa
- vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Ringloje ali slive razpolovimo in jim odstranimo koščice. Izberemo pekač, v katerega bomo lahko ringlojeve ali slivove polovice tesno zložili v eni plasti. Dno pekača namažemo z maslom in ga posujemo z 2 žlicama sladkorja, nato vanj položimo vaniljev strok, ki smo ga razpolovili po dolgem in počez (en kos stroka prihranimo). Zdaj v pekač razporedimo ringlojeve ali slivove polovice s prerezano stranjo navzdol in jih pokapamo z 2 žlicama vode. Pečemo 10 do 15 minut ali toliko časa, da je sadje zelo mehko.
Medtem v kozici zmešamo 75 g sladkorja, prihranjeni kos vaniljevega stroka, 150 g borovnic in balzamični kis. Vse skupaj segrejemo in pustimo živahno brbotati 8 do 10 minut ali toliko časa, da borovnice začnejo razpadati in nastane sirupasta omaka. Dodamo preostale borovnice in odstavimo.
Ko je sadje pečeno, ga obrnemo in prelijemo z borovničevo omako. Pustimo počivati vsaj 10 minut, nato pojemo toplo ali na sobni temperaturi. Zraven postrežemo še sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vaniljeva jajčna krema
Sladka okusna krema, ki jo lahko kombinirate različnim sladicam.
Grozdni cmoki iz pirine in polnovredne pšenične moke
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!