Kaj boste skuhali danes?
Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami
Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!
Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami
Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!
Sestavine
- 1 žlica masla sobne temperature
- 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
- 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
- 1 vaniljev strok
- 200 g borovnic
- 5 žlic balzamičnega kisa
- vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica masla sobne temperature
- 75 g in še 2 žlici rjavega sladkorja
- 6 ringlojev (ali 10–12 sliv)
- 1 vaniljev strok
- 200 g borovnic
- 5 žlic balzamičnega kisa
- vaniljev ali čokoladni sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Ringloje ali slive razpolovimo in jim odstranimo koščice. Izberemo pekač, v katerega bomo lahko ringlojeve ali slivove polovice tesno zložili v eni plasti. Dno pekača namažemo z maslom in ga posujemo z 2 žlicama sladkorja, nato vanj položimo vaniljev strok, ki smo ga razpolovili po dolgem in počez (en kos stroka prihranimo). Zdaj v pekač razporedimo ringlojeve ali slivove polovice s prerezano stranjo navzdol in jih pokapamo z 2 žlicama vode. Pečemo 10 do 15 minut ali toliko časa, da je sadje zelo mehko.
Medtem v kozici zmešamo 75 g sladkorja, prihranjeni kos vaniljevega stroka, 150 g borovnic in balzamični kis. Vse skupaj segrejemo in pustimo živahno brbotati 8 do 10 minut ali toliko časa, da borovnice začnejo razpadati in nastane sirupasta omaka. Dodamo preostale borovnice in odstavimo.
Ko je sadje pečeno, ga obrnemo in prelijemo z borovničevo omako. Pustimo počivati vsaj 10 minut, nato pojemo toplo ali na sobni temperaturi. Zraven postrežemo še sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara