Kaj boste skuhali danes?
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Postopek
Sadje razpolovimo in mu odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na krhlje. Pečico segrejemo na 180 °C.
Sadje damo v pekač ali drugo ognjevarno posodo, ga prelijemo z desertnim vinom, pokapamo z medom in obložimo z maslom. Pečemo 30 minut, da je sadje sočno in mehko, vendar ne razkuhano. Sadje postrežemo še toplo s sokovi, ki so nastali pri peki, sladoledom in mandljevimi florentinskimi piškotki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pršutovi zvitki z zeleno
Srnina s kutino
Ko imate napovedane bolj zahtevne goste, jim pripravite to slastno srnino s kutino.