Kaj boste skuhali danes?
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Postopek
Sadje razpolovimo in mu odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na krhlje. Pečico segrejemo na 180 °C.
Sadje damo v pekač ali drugo ognjevarno posodo, ga prelijemo z desertnim vinom, pokapamo z medom in obložimo z maslom. Pečemo 30 minut, da je sadje sočno in mehko, vendar ne razkuhano. Sadje postrežemo še toplo s sokovi, ki so nastali pri peki, sladoledom in mandljevimi florentinskimi piškotki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti