© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grška nabodala s svinjino, grška solata in riž

Grška nabodala s svinjino, grška solata in riž

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nabodala_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • lupinica in sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • ¾ žličke suhega origana
  • 250 g pustega svinjskega fileja
  • 2 čebuli
  • 85 g rjavega riža basmati
  • ½ žličke posušene mete
  • 1 žlička zelenjavne jušne osnove v prahu
  • 2 žlici nasekljanega svežega kopra
  • 3 paradižniki
  • 10 cm velik kos kumare
  • pest črnih oliv kalamata
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 25 g sira feta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • lupinica in sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • ¾ žličke suhega origana
  • 250 g pustega svinjskega fileja
  • 2 čebuli
  • 85 g rjavega riža basmati
  • ½ žličke posušene mete
  • 1 žlička zelenjavne jušne osnove v prahu
  • 2 žlici nasekljanega svežega kopra
  • 3 paradižniki
  • 10 cm velik kos kumare
  • pest črnih oliv kalamata
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 25 g sira feta

Postopek

1

Česen drobno naribamo in ga v veliki skledi zmešamo z 2 žlicama olja, limonovo lupinico in 1 žlico soka, obilo popra in ½ žličke origana. Dodamo na koščke narezano svinjino in pomešamo, da je meso dobro obdano z marinado. Pustimo, da se marinira 30 minut.

2

Eno čebulo drobno sesekljamo. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico olja in dodamo čebulo, pokrijemo in dušimo 5 minut, nato odkrijemo in vmešamo riž, suho meto in jušno osnovo v prahu. Prilijemo 3 dl vrele vode, pokrijemo in kuhamo 30 do 35 minut, da riž vpije tekočino in se zmehča. Vmešamo koper in malo limonovega soka.

3

Medtem segrejemo žar (lahko v pečici). Svinjino nanizamo na 2 nabodali. Za solato drugo čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, paradižnik in kumaro pa na kockice ter v veliki skledi zmešamo z razpolovljenimi olivami, preostalim origanom, kisom, preostalim oljem in še malo limonovega soka. Razdelimo na 2 krožnika in posujemo z nadrobljeno feto.

4

Nabodala pečemo približno 4 minute na vsaki strani, da je meso skoz in skoz pečeno, a še sočno. Ponudimo s solato in rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.