Kaj boste skuhali danes?
Grška nabodala s svinjino, grška solata in riž
Grška nabodala s svinjino, grška solata in riž
Sestavine
- 1 strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- lupinica in sok ½ limone
- sol
- poper
- ¾ žličke suhega origana
- 250 g pustega svinjskega fileja
- 2 čebuli
- 85 g rjavega riža basmati
- ½ žličke posušene mete
- 1 žlička zelenjavne jušne osnove v prahu
- 2 žlici nasekljanega svežega kopra
- 3 paradižniki
- 10 cm velik kos kumare
- pest črnih oliv kalamata
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 25 g sira feta
'Cottage cheese' pica: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Sestavine
- 1 strok česna
- 4 žlice oljčnega olja
- lupinica in sok ½ limone
- sol
- poper
- ¾ žličke suhega origana
- 250 g pustega svinjskega fileja
- 2 čebuli
- 85 g rjavega riža basmati
- ½ žličke posušene mete
- 1 žlička zelenjavne jušne osnove v prahu
- 2 žlici nasekljanega svežega kopra
- 3 paradižniki
- 10 cm velik kos kumare
- pest črnih oliv kalamata
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 25 g sira feta
Postopek
Česen drobno naribamo in ga v veliki skledi zmešamo z 2 žlicama olja, limonovo lupinico in 1 žlico soka, obilo popra in ½ žličke origana. Dodamo na koščke narezano svinjino in pomešamo, da je meso dobro obdano z marinado. Pustimo, da se marinira 30 minut.
Eno čebulo drobno sesekljamo. V oplasteni ponvi segrejemo 1 žlico olja in dodamo čebulo, pokrijemo in dušimo 5 minut, nato odkrijemo in vmešamo riž, suho meto in jušno osnovo v prahu. Prilijemo 3 dl vrele vode, pokrijemo in kuhamo 30 do 35 minut, da riž vpije tekočino in se zmehča. Vmešamo koper in malo limonovega soka.
Medtem segrejemo žar (lahko v pečici). Svinjino nanizamo na 2 nabodali. Za solato drugo čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, paradižnik in kumaro pa na kockice ter v veliki skledi zmešamo z razpolovljenimi olivami, preostalim origanom, kisom, preostalim oljem in še malo limonovega soka. Razdelimo na 2 krožnika in posujemo z nadrobljeno feto.
Nabodala pečemo približno 4 minute na vsaki strani, da je meso skoz in skoz pečeno, a še sočno. Ponudimo s solato in rižem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Pohane šnite« z jagodami
Osso buco z rižoto po milansko
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.