
Kaj boste skuhali danes?
Losos s čemaževo skorjico
Čemaž je odlična izbira za popestritev lososa
Losos s čemaževo skorjico
Čemaž je odlična izbira za popestritev lososa

Sestavine
- 1 cel lososov file (pribl. 1 kg) brez kože sol
- krhlji limone, ko postrežemo
čemaževa skorjica
- 800-gramska štruca belega kruha
- 1 strok česna
- 250 g masla
čemaževa salsa
- 50 g čemaževih listov
- 8 slanih sardonov (inčunov)
- 0,7 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- lupinica in sok 1 limone
- 1 šalotka
- 1 žlička drobnih kaper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 cel lososov file (pribl. 1 kg) brez kože sol
- krhlji limone, ko postrežemo
čemaževa skorjica
- 800-gramska štruca belega kruha
- 1 strok česna
- 250 g masla
čemaževa salsa
- 50 g čemaževih listov
- 8 slanih sardonov (inčunov)
- 0,7 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- lupinica in sok 1 limone
- 1 šalotka
- 1 žlička drobnih kaper
Postopek
Najprej naredimo skorjico. Maslo stopimo. Kruhu odstranimo skorjo in ga skupaj s česnom damo v multipraktik. Drobno zmeljemo v drobtine, dodamo čemaž in meljemo še minuto. Ko so čemaževi listi nasekljani, prilijemo stopljeno maslo in zmešamo v gladko zeleno maso. Na delovno površino položimo velik list papirja za peko in nanj postrgamo maso. Prekrijemo jo z drugim listom papirja za peko in z valjarjem razvaljamo na debelino približno 3 mm. Nato jo damo v hladilnik za kako uro, da se strdi.
Pečico segrejemo na 180 °C. Ribo potresemo z malce soli in jo položimo na plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Masleno skorjico vzamemo iz hladilnika in odrežemo kos, ki je enako velik kot losos. Z obeh strani skorjice odstranimo papir za peko in jo položimo na ribo. Pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da je losos v sredini komaj pečen.
3Medtem pripravimo čemaževo salso. Šalotko narežemo na lističe. Vse sestavine damo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Ko je losos pečen, ga vzamemo iz pečice, prenesemo na desko in postavimo na mizo. Zraven postrežemo salso in nekaj limonovih krhljev.
Nasvet
Dober je vroč naravnost iz pečice in tudi hladen. Sezona čemaža je kratka; kadar ga ni, ga nadomestimo s peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prepleten čokoladno-makov kvašeni zavitek
Zavit kot vrtinec, dober kot sanje. Ko moči združita mak in čokolada, se rodi neverjetna praznična poslastica.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.