Kaj boste skuhali danes?
Pečeni češnjevi paradižniki
Pečeni češnjevi paradižniki
Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- 3 velike veje češnjevega paradižnika
- oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
Paradižnik skupaj z zelenjem razdelimo na manjše dele in paradižnikov ne trgamo z vej. Razporedimo jih v pekaču, prelijemo z oljčnim oljem, začinimo s soljo in poprom ter pečemo na 180 °C približno 10 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skuše v marinadi
Frtalja s špinačo in zelišči
Dvobarvna grozdna krema
Da za sladico ne bo samo torta ali pita, pripravite to fino grozdno kremo