© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rikota z lečo in pečenimi češnjevci

Prava poslastica iz pekača

Rikota z lečo in pečenimi češnjevci

Prava poslastica iz pekača

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rikota z lečo in pečenimi češnjevci

Sestavine

  • 6 šalotk
  • 1 dl oljčnega olja in še malo za pokapanje
  • nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek kopra
  • 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyske zelene leče
  • 150 g špinače
  • 4 žlice vode
  • 2 x 250 g rikote
  • 400 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 šalotk
  • 1 dl oljčnega olja in še malo za pokapanje
  • nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
  • majhen šopek bazilike
  • majhen šopek kopra
  • 200 g suhe (ali 500 g kuhane) puyske zelene leče
  • 150 g špinače
  • 4 žlice vode
  • 2 x 250 g rikote
  • 400 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • sol in poper

Postopek

1

Če imamo suho lečo, jo skuhamo po navodilu na zavitku. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Šalotko prerežemo na četrtine. Stresemo jo v srednje velik globlji pravokoten pekač, pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. Pečemo 15 minut, da postane zlato rjava in se začne mehčati. Medtem pripravimo preliv. Baziliko in koper grobo narežemo. Preostalo oljčno olje zmešamo z limonovo lupino in sokom, vmešamo polovico zelišč, solimo in popramo.

2

Lečo, špinačo in vodo stresemo v pekač k šalotki ter vse skupaj nekoliko premešamo. Rikoto prekucnemo iz lončkov na sredino pekača in okrog položimo paradižnike. Lečo in paradižnike pokapamo s prelivom in pekač rahlo stresemo, da se sestavine premešajo. Rikoto pokapamo s kančkom oljčnega olja in vse skupaj dobro solimo in popramo. Nato pekač vrnemo v pečico za 30 do 35 minut oziroma za toliko časa, da je rikota čvrsta in svetlo rjavo zapečena.

3

Lečo postrežemo v plitvih skledicah, jo obložimo z nekaj žlicami kremaste rikote in potresemo s preostalimi zelišči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.