© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene fige z rikoto in čokolado

Fige s svežo rikoto in žametno čokolado

Pečene fige z rikoto in čokolado

Fige s svežo rikoto in žametno čokolado

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečene fige z rikoto in čokolado

Sestavine

  • 6 velikih vijoličastih fig (črnic)
  • 125 g rikote
  • 30 g sladkorja v prahu
  • prgišče oluščenih nesoljenih pistacij (brez rjavih kožic)
  • 6 žličk medu

za preliv

  • 50 g stopljene čokolade ali medenega čokoladnega ganaša
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 velikih vijoličastih fig (črnic)
  • 125 g rikote
  • 30 g sladkorja v prahu
  • prgišče oluščenih nesoljenih pistacij (brez rjavih kožic)
  • 6 žličk medu

za preliv

  • 50 g stopljene čokolade ali medenega čokoladnega ganaša

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C z ventilacijo. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2

Fige na vrhu križno zarežemo in razpremo, da jih lahko nadevamo; pazimo, da jih ne zarežemo pregloboko. Zložimo jih v pekač, vsako nadevamo z žličko rikote, poprašimo s sladkorjem v prahu in pečemo približno 15 minut.

3

Fige vzamemo iz pečice, nanje nastrgamo nekaj pistacij in pokapamo z medom. Razdelimo jih na dva krožnika in prelijemo s stopljeno čokolado ali okrasimo s čokoladnim ganašem. Fige ponudimo še tople.

Medeni čokoladni ganaš

Zavremo 200 g sladke smetane in malo počakamo, da se ohladi na okrog 80 °C. Medtem nasekljamo 200 g temne in 50 g mlečne čokolade, ju v visoki posodi prelijemo s smetano in takoj zmešamo s paličnim mešalnikom, ki ga v mešanico vstavimo postrani, da pri mešanju ne zajamemo zraka. Mešamo, da dobimo gladko maso, nazadnje pa primešamo še 50 g tekočega medu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.