© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena zlatovčica z vinsko omako

Slastna ribja jed.

Pečena zlatovčica z vinsko omako

Slastna ribja jed.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecena zlatovcica z vinsko omako

Sestavine

  • 8 filejev zlatovčice po 120 g
  • poper
  • limonov sok (po želji)
  • moka za povaljanje
  • olje za peko

vinska omaka

  • sol
  • 20 g masla
  • 20 g gladke moke
  • 1,5 dl belega vina
  • 3 dl ribje jušne osnove
  • 0,3 dl suhega vermuta
  • 1 dl smetane
  • kanček limonove lupinice
  • beli poper
  • 30 g mrzlega masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 filejev zlatovčice po 120 g
  • poper
  • limonov sok (po želji)
  • moka za povaljanje
  • olje za peko

vinska omaka

  • sol
  • 20 g masla
  • 20 g gladke moke
  • 1,5 dl belega vina
  • 3 dl ribje jušne osnove
  • 0,3 dl suhega vermuta
  • 1 dl smetane
  • kanček limonove lupinice
  • beli poper
  • 30 g mrzlega masla

Postopek

1

Ribje fileje začinimo s soljo, poprom in po želji še z limonovim sokom. Kožno stran filejev povaljamo v moki. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in fileje na kožni strani zlato rjavo ocvremo. Fileje obrnemo in kratko popečemo še na drugi strani.

2

Pripravimo še vinsko omako tako, da v kozici razpustimo maslo, nato pa z metlico za sneg vmešamo moko in zalijemo z belim vinom. Dodamo ribjo jušno osnovo, omako pokuhamo, nato pa dodamo smetano in vermut. Kuhamo, da se omaka zgosti. Če je potrebno, omako zmešamo s paličnim mešalnikom in jo začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Povežemo jo s kosmiči hladnega masla.

3

Ribje fileje razporedimo na krožnike in postrežemo z vinsko omako. Zraven tekne hrustljavo pražena zelenjava, peteršiljev krompir in zelena solata.

Nasvet

Namesto vinske omake lahko k ribam postrežemo česnovo maslo. Namesto ribje jušne osnove lahko uporabimo tudi zelenjavno osnovo ali govejo juho.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.