
Pečena zlatovčica z vinsko omako
Slastna ribja jed.
Pečena zlatovčica z vinsko omako
Slastna ribja jed.

Sestavine
- 8 filejev zlatovčice po 120 g
- poper
- limonov sok (po želji)
- moka za povaljanje
- olje za peko
vinska omaka
- sol
- 20 g masla
- 20 g gladke moke
- 1,5 dl belega vina
- 3 dl ribje jušne osnove
- 0,3 dl suhega vermuta
- 1 dl smetane
- kanček limonove lupinice
- beli poper
- 30 g mrzlega masla

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 8 filejev zlatovčice po 120 g
- poper
- limonov sok (po želji)
- moka za povaljanje
- olje za peko
vinska omaka
- sol
- 20 g masla
- 20 g gladke moke
- 1,5 dl belega vina
- 3 dl ribje jušne osnove
- 0,3 dl suhega vermuta
- 1 dl smetane
- kanček limonove lupinice
- beli poper
- 30 g mrzlega masla
Postopek
Ribje fileje začinimo s soljo, poprom in po želji še z limonovim sokom. Kožno stran filejev povaljamo v moki. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in fileje na kožni strani zlato rjavo ocvremo. Fileje obrnemo in kratko popečemo še na drugi strani.
Pripravimo še vinsko omako tako, da v kozici razpustimo maslo, nato pa z metlico za sneg vmešamo moko in zalijemo z belim vinom. Dodamo ribjo jušno osnovo, omako pokuhamo, nato pa dodamo smetano in vermut. Kuhamo, da se omaka zgosti. Če je potrebno, omako zmešamo s paličnim mešalnikom in jo začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Povežemo jo s kosmiči hladnega masla.
Ribje fileje razporedimo na krožnike in postrežemo z vinsko omako. Zraven tekne hrustljavo pražena zelenjava, peteršiljev krompir in zelena solata.
Nasvet
Namesto vinske omake lahko k ribam postrežemo česnovo maslo. Namesto ribje jušne osnove lahko uporabimo tudi zelenjavno osnovo ali govejo juho.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene bučke v pečici
Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom
steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce