Kaj boste skuhali danes?
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek
Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo krušne drobtine, grobo nasekljane marelice, cimetov sladkor, na kocke narezano maslo in pomarančno lupino.
Jabolka operemo in jim odstranimo peščišča. V lupino po sredini jabolka naredimo zarezo, da lupina med peko ne poči.
Napolnimo jih z mareličnim nadevom in drugega ob drugem položimo v pekač za peko. Pomarančni sok zmešamo z 1,5 dl vode in ga polijemo okoli jabolk. Pečemo 40 do 50 minut, da jabolka lepo porjavijo in se zmehčajo, vendar ohranijo obliko. Postrežemo jih s sokom od pečenja in jajčno kremo ali kepico vaniljevega sladoleda.
Nasvet
Cimetov sladkor naredimo tako, da 100 g rjavega sladkorja zmešamo z žličko cimeta. Lahko pa v sladkor damo tudi nekaj celih cimetovih palčk in pustimo stati 3 mesece, preden sladkor uporabimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Klobasne rezine s koromačevimi semeni
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!