Kaj boste skuhali danes?
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek
Pečena jabolka s cimetovim sladkorjem
Pečena jabolka s sladko omako - popoln poobedek
Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 50 g krušnih drobtin
- 8 suhih marelic
- 75 g cimetovega sladkorja (glej nasvet)
- 75 g masla
- lupina in sok 1 pomaranče
- 6 velikih jabolk
- jajčna krema ali vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo krušne drobtine, grobo nasekljane marelice, cimetov sladkor, na kocke narezano maslo in pomarančno lupino.
Jabolka operemo in jim odstranimo peščišča. V lupino po sredini jabolka naredimo zarezo, da lupina med peko ne poči.
Napolnimo jih z mareličnim nadevom in drugega ob drugem položimo v pekač za peko. Pomarančni sok zmešamo z 1,5 dl vode in ga polijemo okoli jabolk. Pečemo 40 do 50 minut, da jabolka lepo porjavijo in se zmehčajo, vendar ohranijo obliko. Postrežemo jih s sokom od pečenja in jajčno kremo ali kepico vaniljevega sladoleda.
Nasvet
Cimetov sladkor naredimo tako, da 100 g rjavega sladkorja zmešamo z žličko cimeta. Lahko pa v sladkor damo tudi nekaj celih cimetovih palčk in pustimo stati 3 mesece, preden sladkor uporabimo.