© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena čebula s sirom

Ko čebula zasije v glavni vlogi

Pečena čebula s sirom

Ko čebula zasije v glavni vlogi

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečena čebula s sirom

Sestavine

  • 4 velike čebule
  • 70 g mocarele
  • 85 g trdega sira (npr. pecorina)
  • 2 žlici oliv (npr. kalamata)
  • 50 g vloženih pečenih paprik
  • 1 strt strok česna
  • 50 g krušnih drobtin
  • lističi nekaj vejic timijana
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 velike čebule
  • 70 g mocarele
  • 85 g trdega sira (npr. pecorina)
  • 2 žlici oliv (npr. kalamata)
  • 50 g vloženih pečenih paprik
  • 1 strt strok česna
  • 50 g krušnih drobtin
  • lističi nekaj vejic timijana
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Čebule olupimo in prečno razpolovimo. Po dve polovici hkrati damo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 4 minute, da se čebula zmehča (ali pa jih v vreli vodi kuhamo 8 minut, splaknemo s hladno vodo in odcedimo). Odstranimo sredico čebul, tako da pustimo približno 3 zunanje plasti in dobimo nekakšne skledice

2

Mocarelo grobo narežemo na koščke, sir naribamo, olive izkoščičimo in razpolovimo, papriko odcedimo in narežemo na koščke. Sredico čebul v multipraktiku zmeljemo v kašo. Zmešamo z mocarelo, polovico sira, olivami, papriko, strtim česnom, drobtinami in večino timijanovih lističev, solimo in popramo.

3

Z mešanico nadevamo čebulne »skledice« in jih položimo v pekač. Posujemo s preostalim sirom in timijanovimi lističi ter postavimo v pečico za 15 minut, da se nadevana čebula pregreje in zlato rjavo obarva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.