© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen piščanec z rožmarinom in limono

Pečen piščanec z rožmarinom in limono

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecen piscanec z rozmarinom in limono

Sestavine

  • 20 g svežega rožmarina
  • 3 žlice masla
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 1 piščanec, težak približno 1,25 kg
  • 4 srednje veliki korenčki
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 g svežega rožmarina
  • 3 žlice masla
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 1 piščanec, težak približno 1,25 kg
  • 4 srednje veliki korenčki

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Česen stremo. Naribamo limonovo lupinico in nato limono razpolovimo. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Lističe dveh vejic rožmarina zelo drobno sesekljamo in jih zmešamo z dvema žlicama masla, česnom, limonovo lupinico in čilijem. Kožo piščanca previdno dvignemo in meso na obeh straneh premažemo z masleno mešanico. Preostalo maslo namažemo po zunanji površini piščanca. Piščanca nadevamo z limono.

2

Piščanca skupaj z očiščenim korenjem položimo na rešetko, ki smo jo postavili v srednje velik pekač. Meso začinimo in posipamo s preostalim rožmarinom. Piščanca pečemo 1 uro in 10 minut ali tako dolgo, da so njegovi sokovi bistri, ko zabodemo v meso. Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo 10 minut počivati, preden ga razrežemo. Postrežemo ga na pladnju s korenjem in skodelico sokov, ki so se nabrali pri peki.

Nasvet

Solata

K piščancu lahko postrežete okusno solato. Hrustljave solatne liste zmešajte z nekaj pečene rdeče paprike in s črnimi olivami. Posujte z nekaj žlicami praženih pinjol in zabelite z oljčnim oljem in rdečim vinskim kisom.

Hitra zelena omaka

Nasekljajte pest peteršilja in ga zmešajte z 1 žlico kaper, 1 drobno nasekljano šalotko, 1 žlico balzamičnega kisa in 2 žlicama ekstra deviškega oljčnega olja, solite in poprajte.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.