© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
  • približno 1,5 dl sončničnega olja
  • 50 g drobno naribanega parmezana

majonezna pomaka s kečapom

  • sol
  • 200 g majoneze
  • 60 g kečapa
  • 5 kapljic tabaska
  • ½ žličke dimljene mlete paprike
  • sok ½ limone

jogurtova pomaka s hariso

  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica harise
  • prgišče sesekljanega peteršilja

limonovo-česnova majonezna pomaka

  • 150 g majoneze
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 strta stroka česna
  • ½ žličke zdrobljenega črnega popra
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
  • približno 1,5 dl sončničnega olja
  • 50 g drobno naribanega parmezana

majonezna pomaka s kečapom

  • sol
  • 200 g majoneze
  • 60 g kečapa
  • 5 kapljic tabaska
  • ½ žličke dimljene mlete paprike
  • sok ½ limone

jogurtova pomaka s hariso

  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica harise
  • prgišče sesekljanega peteršilja

limonovo-česnova majonezna pomaka

  • 150 g majoneze
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 strta stroka česna
  • ½ žličke zdrobljenega črnega popra

Postopek

1

Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6   do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.

3

Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.

Igrajte se z oblikami!

Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.