© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
  • približno 1,5 dl sončničnega olja
  • 50 g drobno naribanega parmezana

majonezna pomaka s kečapom

  • sol
  • 200 g majoneze
  • 60 g kečapa
  • 5 kapljic tabaska
  • ½ žličke dimljene mlete paprike
  • sok ½ limone

jogurtova pomaka s hariso

  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica harise
  • prgišče sesekljanega peteršilja

limonovo-česnova majonezna pomaka

  • 150 g majoneze
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 strta stroka česna
  • ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1,5 kg krompirja za peko
  • 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
  • približno 1,5 dl sončničnega olja
  • 50 g drobno naribanega parmezana

majonezna pomaka s kečapom

  • sol
  • 200 g majoneze
  • 60 g kečapa
  • 5 kapljic tabaska
  • ½ žličke dimljene mlete paprike
  • sok ½ limone

jogurtova pomaka s hariso

  • 200 g grškega jogurta
  • 1 žlica harise
  • prgišče sesekljanega peteršilja

limonovo-česnova majonezna pomaka

  • 150 g majoneze
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 strta stroka česna
  • ½ žličke zdrobljenega črnega popra

Postopek

1

Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6   do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.

3

Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.

Igrajte se z oblikami!

Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.