Kaj boste skuhali danes?
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6 do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.
Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.
Igrajte se z oblikami!
Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere