
Kaj boste skuhali danes?
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6 do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.
Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.
Igrajte se z oblikami!
Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.