
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1,5 kg krompirja za peko
- 1 žlica kisa (najbolje sladnega)
- približno 1,5 dl sončničnega olja
- 50 g drobno naribanega parmezana
majonezna pomaka s kečapom
- sol
- 200 g majoneze
- 60 g kečapa
- 5 kapljic tabaska
- ½ žličke dimljene mlete paprike
- sok ½ limone
jogurtova pomaka s hariso
- 200 g grškega jogurta
- 1 žlica harise
- prgišče sesekljanega peteršilja
limonovo-česnova majonezna pomaka
- 150 g majoneze
- naribana lupinica 1 bio limone
- 2 strta stroka česna
- ½ žličke zdrobljenega črnega popra
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Splaknemo jih s hladno vodo, da odplaknemo škrob, nato ga kuhamo v velikem loncu osoljene vode s kisom 6 do 8 minut, da se zmehča. Odcedimo ga in preložimo na desko, kjer se ohladi.
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač nalijemo olje in ga segrevamo 5 minut, nato vanj previdno naložimo krompir in ga z lopatico ali prijemalkami obrnemo v olju. Pečemo ga 40 minut, ga obrnemo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20 do 25 minut, da se hrustljavo zapeče.
Vsako v svoji skledici zmešamo še pomake. Krompirček vzamemo iz pečice, ga odcedimo na kuhinjskih brisačah in malo posolimo. Postrežemo ga s pomakami.
Igrajte se z oblikami!
Hrustljavi krompirček in raznolike pomake so lahko zvezda vsake zabave in sproščenega druženja s prijatelji. Ko ste v naglici, lahko posežete po zamrznjenem krompirju, ki je na voljo v oblikah, da lahko še lepše zajamemo pomako! Pri pomakah dajte domišljiji prosto pot in ustvarjalnost združite s praktičnostjo.