Kaj boste skuhali danes?
Karameliziran korenček in čebula
Karameliziran korenček in čebula
Sestavine
- 500 g korenčka
- 50 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 manjših rdečih čebul
- 3 vejice timijana
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3 žlice rdečega vina
- 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
- sol
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Piščančje prsi z majonezo in parmezanom, ki se kar topijo v ustih
Hitro kosilo, ki nikoli ne razočara: sočne piščančje prsi z majonezo in parmezanom, pripravljene v manj kot 30 minutah. Preprost recept za med tednom ali sproščen vikend.
Sestavine
- 500 g korenčka
- 50 g masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 manjših rdečih čebul
- 3 vejice timijana
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3 žlice rdečega vina
- 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
- sol
Postopek
Korenček očistimo in ga blanširamo 3 minute v vreli slani vodi. Odcedimo ga in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. V večji ponvi segrejemo maslo in olje in na nizki temperaturi pol ure pražimo korenček, čebulo in timijan.
Dodamo sladkor in rdeče vino. Zavremo in počakamo, da alkohol izhlapi, nato dodamo balzamični kis in kuhamo približno 5 minut oziroma toliko časa, da se naredi sirupasta omaka. Odstranimo timijan in postrežemo.
Nasvet
Prilogo lahko pripravimo dva dni prej in hranimo pokrito v hladilniku.
Nasvet
Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača
Veganski kremni liker
Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.