© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karameliziran korenček in čebula

Karameliziran korenček in čebula

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
karameliziran-korencek-in-cebula_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g korenčka
  • 50 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 manjših rdečih čebul
  • 3 vejice timijana
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice rdečega vina
  • 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g korenčka
  • 50 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 manjših rdečih čebul
  • 3 vejice timijana
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice rdečega vina
  • 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
  • sol

Postopek

1

Korenček očistimo in ga blanširamo 3 minute v vreli slani vodi. Odcedimo ga in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. V večji ponvi segrejemo maslo in olje in na nizki temperaturi pol ure pražimo korenček, čebulo in timijan.

2

Dodamo sladkor in rdeče vino. Zavremo in počakamo, da alkohol izhlapi, nato dodamo balzamični kis in kuhamo približno 5 minut oziroma toliko časa, da se naredi sirupasta omaka. Odstranimo timijan in postrežemo.

Nasvet

Prilogo lahko pripravimo dva dni prej in hranimo pokrito v hladilniku.

Nasvet

Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.