© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Karameliziran korenček in čebula

Karameliziran korenček in čebula

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
karameliziran-korencek-in-cebula_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g korenčka
  • 50 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 manjših rdečih čebul
  • 3 vejice timijana
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice rdečega vina
  • 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
  • sol

Sestavine

  • 500 g korenčka
  • 50 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 manjših rdečih čebul
  • 3 vejice timijana
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice rdečega vina
  • 1 žlica kakovostnega balzamičnega kisa
  • sol

Postopek

1

Korenček očistimo in ga blanširamo 3 minute v vreli slani vodi. Odcedimo ga in posušimo. Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. V večji ponvi segrejemo maslo in olje in na nizki temperaturi pol ure pražimo korenček, čebulo in timijan.

2

Dodamo sladkor in rdeče vino. Zavremo in počakamo, da alkohol izhlapi, nato dodamo balzamični kis in kuhamo približno 5 minut oziroma toliko časa, da se naredi sirupasta omaka. Odstranimo timijan in postrežemo.

Nasvet

Prilogo lahko pripravimo dva dni prej in hranimo pokrito v hladilniku.

Nasvet

Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.

Priljubljeni recepti

Veganski kremni liker

Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.

10 min
Enostavno

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.