© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pasta iz čilijev chipotle

Pasta iz čilijev chipotle

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 20 čilijev chipotle
  • 2 čilija ancho (po želji)
  • 2 čilija de arbol (po želji)
  • 2 stroka česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • ščep mletega cimeta
  • voda po potrebi

za praženje (po želji)

  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1⁄2 žličke balzamičnega kisa
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 20 čilijev chipotle
  • 2 čilija ancho (po želji)
  • 2 čilija de arbol (po želji)
  • 2 stroka česna
  • sok 1 limete
  • 1 žlica sladkorja
  • 1⁄2 žličke soli
  • ščep mletega cimeta
  • voda po potrebi

za praženje (po želji)

  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1⁄2 žličke balzamičnega kisa

Postopek

1

Čilije nekaj minut pražimo v suhi ponvi na srednji temperaturi, pri čemer pazimo, da se ne zažgejo. Morda se bodo malce napihnili. Nato jim odrežemo peclje in po želji iztresemo semena. Čilije narežemo s škarjami in jih za približno 20 minut namočimo v vročo vodo.

2

Čilije odcedimo in jih skupaj s preostalimi sestavinami damo v sekljalnik ali možnar. Vse fino zdrobimo in dodamo samo toliko vode, da dobimo konsistenco paste.

3

Na tej točki lahko končamo, saj smo že dobili odlično pasto iz čilijev chipotle. Shranimo jo v steriliziran kozarček in v hladilnik, kjer se obdrži par tednov.

Nadgradnja paste iz čilijev chipotle

S praženjem lahko pasto še malce nadgradimo in ji dodamo globlji okus: v majhni kozici ali globoki ponvi segrejemo 1 žlico oljčnega olja, dodamo pasto iz čilijev chipotle in jo med mešanjem pražimo 5 minut. Primešamo balzamični kis in odstavimo. Pasto shranimo v steriliziran kozarček, tega pa v hladilnik.

Priljubljeni recepti

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Vroča čokolada na palčkah

Vroča čokolada za mrzle dni.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.