© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domača čilijeva omaka za žar

Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna

Domača čilijeva omaka za žar

Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tangy cabbage slaw

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ majhne čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 dl jabolčnega kisa
  • 85 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1,5 žličke gorčice v prahu
  • 1,5 žličke dimljene mlete paprike
  • 1,5 žličke soli
  • 2 žlički ostrega čilija v prahu
  • 1 žlica worcestrske omake
  • 2 žlički paste iz čilijev
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica tekočega dima (po želji)
  • 3,5 dl pasiranega paradižnika
  • 0,75 dl črne melase
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ majhne čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 dl jabolčnega kisa
  • 85 g mehkega rjavega sladkorja
  • 1,5 žličke gorčice v prahu
  • 1,5 žličke dimljene mlete paprike
  • 1,5 žličke soli
  • 2 žlički ostrega čilija v prahu
  • 1 žlica worcestrske omake
  • 2 žlički paste iz čilijev
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica tekočega dima (po želji)
  • 3,5 dl pasiranega paradižnika
  • 0,75 dl črne melase

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo drobno sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražimo 5 minut oziroma tako dolgo, da se vse zmehča. Dodamo preostale sestavine, zavremo, temperaturo znižamo, da le še nežno vre, in kuhamo 15 minut. Pustimo, da se ohladi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.