Kaj boste skuhali danes?
Domača čilijeva omaka za žar
Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna
Domača čilijeva omaka za žar
Pripravite domačo omako za žar, ki bo ravno prav pikantna
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ majhne čebule
- 2 stroka česna
- 1 dl jabolčnega kisa
- 85 g mehkega rjavega sladkorja
- 1,5 žličke gorčice v prahu
- 1,5 žličke dimljene mlete paprike
- 1,5 žličke soli
- 2 žlički ostrega čilija v prahu
- 1 žlica worcestrske omake
- 2 žlički paste iz čilijev
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica tekočega dima (po želji)
- 3,5 dl pasiranega paradižnika
- 0,75 dl črne melase
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ majhne čebule
- 2 stroka česna
- 1 dl jabolčnega kisa
- 85 g mehkega rjavega sladkorja
- 1,5 žličke gorčice v prahu
- 1,5 žličke dimljene mlete paprike
- 1,5 žličke soli
- 2 žlički ostrega čilija v prahu
- 1 žlica worcestrske omake
- 2 žlički paste iz čilijev
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica tekočega dima (po želji)
- 3,5 dl pasiranega paradižnika
- 0,75 dl črne melase
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo drobno sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražimo 5 minut oziroma tako dolgo, da se vse zmehča. Dodamo preostale sestavine, zavremo, temperaturo znižamo, da le še nežno vre, in kuhamo 15 minut. Pustimo, da se ohladi.